EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

13 лекари от „Софиямед“ отличени в кампанията „Лекарите, на които вярваме“

13 лекари от УМБАЛ „Софиямед“ бяха отличени в читателската класация на вестник 24 часа „Лекарите, на които вярваме“ , в рамките на която пациенти номинират лекари въз основа на спечеленото им доверие в тях.
 
Това са: Проф. д-р Константин Чернев, началник Клиника по вътрешни болести, проф. д-р Андрей Йотов, д.м.н., началник Клиника по ортопедия и травматология, доц. д-р Маргарита Кътева, началник отделение по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия, доц. д-р Антони Георгиев, началник Клиника по артроскопска хирургия, д-р Сергей Сергеев, началник отделение по хирургия, доц. д-р Теодор Атанасов, началник Клиника по лапароскопска хирургия, доц. д-р Добри Хазърбасанов, д.м., началник Клиника по кардиология, д-р Валери Нецов, началник отделение по акушерство и гинекология, доц. Велина Гергелчева, началник Клиника по неврология, д-р Росен Икономов, началник отделение по неврология, д-р Иван Велев, началник отделение по урология, д-р Любомир Маринчев, д.м.,началник отделение по ревматология, доц. д-р Иван Гигов, хематолог.
 
На тържествена церемония в пленарната зала на Народното събрание днес те получиха своите грамоти и взеха участие в дискусия по най-наболелите проблеми на българското здравеопазване с предложение за мерки за тяхното решаване заедно с министъра на здравеопазването проф. д-р Николай Петров.
 
Кампанията „Лекарите, на които вярваме“ се провежда от 2011г.Тази година в нея попадат рекордния брой от  409 имена на специалисти от различни области в медицината. За пъpви път в кампанията бяха номинирани и лекари по дентална медицина. В този том на „Лекарите, на които вярваме“ са отразени номинациите до пролетта на 2017г. Изданието вече е на пазара.