EN
Back to top hospitalsofiamed.bg
20.09.2021 понеделник

Масаж и гимнастика на новороденото и съвети за повишаване на имунитета на малкото дете, сред лекциите в новата програма на Online Училище за родители „Софиямед“

Училището за родители на болница „Софиямед“, което се провежда онлайн през страницата си във фейсбук стартира с нова програма. Непроменен обаче остава ангажимента на специалистите от лечебното заведение да информират бъдещите родители за най-важните аспекти от бременността, раждането и отглеждането на новороденото и малкото дете, и с новите лекции, започващи от 29 -ти септември.

 

Те ще се провеждат по традиция всяка сряда от 15:00ч. когато ще стартира и онлайн излъчването им и ще се водят от топ специалисти от болницата в областта на акушер-гинекологията, неонатологията и педиатрията.

 

Новата програма стартира с темите на АГ специалистите от отделението в болницата, свързани с проследяването на нормалната бременност и ще включват съвети за задължителни прегледи и изследвания през всеки триместър от бременността, за храненето и спорта по време на бременността; подготовката за раждането- прием, техники на дишане и релаксация по време на нормално раждане; поведение в предродилна и родилна зала. И ще премине в теми, свързани с процеса на нормалното и оперативно раждане, ползите от съхранението на стволовите клетки от пъпната връв и обезболяването на раждането.

 

В ексклузивна лекция на 27-ми октормври АГ специалистът от ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед“ д-р Георги Кръстев ще обсъди с майките така наболялата сред обществото тема в последните години за метода на раждане -нормално раждане или цезерово сечение.

 

С лекциите в Училището бъдещите родители ще могат да се упражняват дистанционно и как да сменят правилно памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, как да го къпят и масажират. Едни от новите лекции в програмата ще бъдат посветени на следродилната депресия, срещаща се все по-често сред току що станалите майки, както и за гимнастиката, масажа и закалителните процедури при бебето и малкото дете.

Програмата ще продължи със съвети за успешна и бърза адаптация на бебето и майката у дома след изписването от Родилния дом и представяне на пакет за Следродилна грижа у дома, предлагащ се от екипа на Неонатологично отделение на болницата, които ще даде акушерка Роза Урукова на 10-ти ноември.  Програмата ще продължи с цените съвети и насоки на специалистите и за първите грижи за бебето у дома, имунизационния му календар, проблемите, свързани с коликите и първите стъпки при преходното хранене  и захранване.

 

Програмата през новата 2022г. ще продължи с лекциите и съветите на педиатрите от Детско отделение на лечебното заведение и темите: Нервно-психично развитие на новороденото и малкото дете, най-честите здравословни проблеми през първата година и спешни състояния в детската възраст. Те ще дадат и ценни съвети на родителите относно методите за повишаване на детския имунитет в новата лекция: Имунитет на бебето и малкото дете.

 

Партньори на Училището за родители са едни от водещите утвърдени марки козметика за грижа за кожата на новороденото и майката, както и за бебешки принадлежности и играчки. Всички те също ще се включат след лекциите на лекарите и медицинските специалисти от болницата със своите съвети и насоки към бъдещите родители.

 

Благодарим ви за подкрепата: Chicco, Plasmon, NUK, Mustela, Aptaclub, HiPP, BIODERMA,NESTLE, PHILIPS AVENT, Topfer, Parodont active, Здраве МАМА, Здраве БЕБЕ, Cells4good, Селена Целс, Future Health, Colief, Wather wipes, La ROSHE POSAY, PINESMART, HUJIESS, ABOPHARMA, NATURPHARMA и др..

 

Лекциите в Онлайн Училище за родители „Софиямед“ бъдещите родители могат да гледат онлайн във фейсбук на: https://www.facebook.com/uchilishtezaroditeliSofiamed