EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Детският неотложен кабинет на ДКЦ "Софиямед"-Люлин става денонощен

Детският неотложен кабинет на ДКЦ Детският неотложен кабинет на ДКЦ Детският неотложен кабинет на ДКЦ
Детският неотложен кабинет на ДКЦ

в.Лечител

1.12.2022

 

Детският неотложен кабинет, който функционира в ДКЦ "Софиямед"-Люлин става денонощен (вече функционира 24 часа, 7 дни в седмица). В него се осигурява консултативна помощ при всички неотложни състояния, свързани с детските болести от висококвалифицирани специалисти -педиатри, работещи и в Детско отделение на университетска болница "Софиямед".

 

Надяваме се чрез удължаването на работното време на специализирания кабинет да бъдем в помощ на родителите, особено в настоящия есенно-зимен сезон когато респираторните вирусни заболявания са много чести при децата и несъмнено предизвикват тревога у родителите. В градата, където(се намира специализираният кабинет, е ситуирано и Детско отделение на УМБАЛ "Софиямед".

 

При нужда от болнично лечение то може да започне своевременно, така че родителите могат да разчитат отново на нас", коментира екипът на "Софиямед". Кабинетът може да бъде полезен на родителите и когато по една или друга причина не могат да консултират детето си при наблюдаващия педиатър. Към звеното функционира манипулационна, където при необходимост огат да се приложат медикаменти - мускулно или венозно, както и да се провеждат инхалации.