EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Детският неотложен кабинет на "Софиямед" с работно време до 20 часа

Детският неотложен кабинет на Детският неотложен кабинет на Детският неотложен кабинет на
Детският неотложен кабинет на

24 часа 

15 септември 2022г.

 

Хрема или запушен нос, кашлица и повишена температура. Това е най-често срещаната комбинация от симптоми при децата, характерна за настъпващата вълна от есенни вируси. Всеки симптом обаче трябва да се разглежда като част от общото здравословно състояние на детето и задължително преценката за лечението му трябва да бъде от лекар. Това коментират педиатрите от Детското отделение на УМБАЛ "Софиямед". Те обръщат внимание, че често подобни оплаквания могат да "замаскират" и по-сериозни състояния при детето.

 

Ако имате нужда от консултация с педиатър, може да я получите от специалистите в Неотложния детски кабинет в ДКЦ "Софиямед" - "Люлин". В него преглежда екип от педиатри на УМБАЛ "Софиямед" всеки делничен ден, както и през уикендите, от 8 до 20 ч без предварително записване. В кабинета се осигурява консултативна помощ при всички неотложни състояния, свързани с детските болести.

 

"Надяваме се чрез удължаването на работното време на специализирания кабинет за неотложна помощ за деца от 0 до 18 г. да бъдем в помощ на родителите и през предстоящия есенно-зимен сезон, когато децата боледуват по- често", коментират от екипа на Неотложния кабинет в "Софиямед".

 

В кабинета родителите могат да осъществят консултация за своето дете и когато по една или друга причина не могат да го направят при наблюдаващия педиатър или друг специалист. "Благодарение на опита и медицинската експертиза на педиатрите, работещи в кабинета, ще осигурим на родителите висококвалифицирана помощ по различни направления в педиатрията", добавят от "Софиямед".