EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Започва проверка по казуса с колабиралия след алкохол и райски газ младеж в Правец

Започва проверка по казуса с колабиралия след алкохол и райски газ младеж в Правец Започва проверка по казуса с колабиралия след алкохол и райски газ младеж в Правец Започва проверка по казуса с колабиралия след алкохол и райски газ младеж в Правец
Започва проверка по казуса с колабиралия след алкохол и райски газ младеж в Правец

bTV, Новините

28 юли 2022г.

 

Вчера вечерта синът на Елица Йорданова излиза с приятели, за да се разходи. Малко преди вечерния му час, детето спира да вдига телефона си.

 

В 2 без 20 телефона вдигна дежурната в Спешна помощ и ни обясни в какво състояние е той. Отидохме в спешното и го заварихме като парцалена кукла. Неадекватен, повръщащ, размахващ неконтролируемо ръце и крака. Това е гледка, която на никой не пожелавам, защото то изглежда страшно, каза пред bTV майката на момчето.

 

От Правец детето е транспортирано с линейка до токсикологията в Пирогов, където установяват голямо количество алкохол в кръвта. Негови приятели разказват, че до това състояние момчето е стигнало след употреба на алкохол и райски газ в местно заведение.

 

Управителят на заведението отрича момчето да е употребявало алкохол и райски газ в заведението му. Видях едно дете отвън пред заведението. беше полузаспало. Може би е пийнало алкохол. Къде е пило, не знам. Със сигурност не е купило алкохол и райски газ при нас, твърди той.

 

Детето е влязло в дискотеката с фалшива декларация. В телефонен разговор кметът на града Румен Гунински заяви, че не знае дали в заведението се употребява райски газ. По думите му собственик на дискотеката е жената, с която живее, а управител синът му.

 

Полицията проверява случая, ще бъдат иззети и камерите в дискотеката. Оттам казват, че трябва да съставят акт на майката на момчето, защото законът го изисква.

 

Д-р Иван Колчаков, анестезиолог в УМБАЛ „Софиямед“, коментира, че всички анестетици имат общи свойства. „На първо място да потискат мозъчната дейност, да отнемат съзнанието. На фона на тези младежи, които дават пари за него, аз изглеждам най-глупавият човек на света, защото от 35 години го прилагам и мога да го ползвам безплатно и досега не съм го пробвал. Това е игра със смъртта“, определи д-р Колчаков. 

Безконтролната употреба на веществото трябва да се ограничи, казват още специалистите.