EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Проф. Кътева от УМБАЛ Софиямед" и създателят на микрохирургията проф. Битер със специализиран курс за пореден път у нас

Проф. Кътева от УМБАЛ Софиямед Проф. Кътева от УМБАЛ Софиямед Проф. Кътева от УМБАЛ Софиямед
Проф. Кътева от УМБАЛ Софиямед

Телеграф

19 май 2022г.

 

Един от най-добрите хирурзи на ръка в България - проф. д-р Маргарита Кътева, ръководител на Центъра по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия в УМБАЛ "Софиямед" и световноизвестният проф. Едгар Бимер, извършил първата трансплантация едновременно на две ръце в света и един от създателите на микрохирургията, бяха домакини за пореден път на високоспециализиран курс по микрохирургия. Той се проведе в рамките на Vlll-та Национална конференция по хирургия на горен крайник, организирана от Дружеството по хирургия на ръка -България от 13 до 15 май във Велико Търново.

 

Екипът на Отделението по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия от УМБАЛ "Софиямед" се включи във форума с доклади и клинични случаи в областта освен на хирургията на горния крайник, но и на травматологията и реконструктивната хирургия. Заедно с тях още над 100 водещи ортопеди от цялата страна се информираха за последните новости в областта на хирургията на горния крайник.

 

Проф. Кътева, която е и председател на Дружеството по хирургия на ръка в България, заедно със световноизвестния лекар проф. Едгар Бимер не за първи път провеждат специализиран курс у нас:

 

"За пореден път специалистите от цялата страна имаха възможност да се учат на теория и практика от световно признат специалист, но по-важното за мен е, че след 2 годишно прекъсване заради пандемията, тази година в националната ни конференция се включиха над 100 специалисти от цялата страна. Това е доказателство за огромния интерес, който има към тази деликатна и високоспециализирана дейност. Използвам случая да съобщя, че Дружеството по хирургия на ръка-България ще бъде домакин на Европейски конгрес, което се случва за първи у нас в тази област", коментира проф. Кътева.