EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

„Софиямед“ с безплатни прегледи по случай Световния ден на сърцето - 29-ти септември

По случай Световния ден на сърцето - 29 септември, Университетски медицински комплекс „Софиямед“ ще проведе своята редовна кампания за безплатни кардиологични прегледи. Те са организирани от екипа на Клиниката по кардиология и инвазивна кардиология, който ще осъществи консултативните прегледи с ЕКГ.  

 

При безплатните прегледи, пациенти могат да бъдат насочени за прием в клиниката за провеждане на високоспециализирани изследвания в болнични условия.

 

За записване на час: тел.0895555444 или чрез системата Superdoc.bg. Прегледите ще се извършат на 29 септември от 10:00ч. до 14:00ч. и 30-ти септември от 10:00 до 14:00ч. в БЛОК 1 на ДКЦ „Софиямед“ на бул. „Г.М.Димитров“ 16.

 

Доц.д-р Ивета Ташева,д.м., началник на Клиниката по кардиология и инвазивна кардиология в лечебното заведение припомня, че профилактичните прегледи за сърдечно-съдови заболявания е добре да се извършват веднъж на година, започвайки от 45-годишна възраст при мъжете и 50-годишна - при жените. Тя също уточнява, че честотата на прегледите се определя от индивидуалния рисков профил и при наличие на повече от два рискови фактора за исхемична болест на сърцето е необходимо всяка година да се изследва липиден профил, ЕКГ, и насочени изследвания при установяване на абнормна находка.