EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

„Софиямед“ с онлайн Училище за родители.Лекциите стартират на 16-ти септември!

Училището за родители на болница „Софиямед“ вече ще се провежда онлайн през страницата си във фейсбук. Непроменен обаче остава ангажимента на специалистите ни, които и в новата програма ще Ви информират за най-важните аспекти от бременността, раждането и отглеждането на новороденото и малкото дете.

 

Лекциите ще се провеждат по традиция всяка сряда от 15:00ч. когато ще стартира и онлайн излъчването им и ще се водят от топ специалисти от болницата в областта на акушер-гинекологията, неонатологията и педиатрията.

 

Новата програма стартира с темите на АГ специалистите от отделението в болницата, свързани с проследяването на нормалната бременност и ще включват съвети за задължителни прегледи и изследвания през всеки триместър от бременността, за храненето и спорта по време на бременността; подготовката за раждането- прием, техники на дишане и релаксация по време на нормално раждане; поведение в предродилна и родилна зала. И ще премине в теми, свързани с процеса на нормалното и оперативно раждане.

 

В ексклузивна лекция на 8-ми октомври АГ специалистът от ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед“ д-р Георги Кръстев ще обсъди с майките така наболялата сред обществото тема в последните години за метода на раждане -нормално раждане или цезерово сечение.

 

С лекциите в Училището бъдещите родители ще могат да се упражняват дистанционно и как да сменят правилно памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, как да го къпят и масажират. Съвети за успешна и бърза адаптация на бебето и майката у дома след изписването от Родилния дом ще дадат екипа на Отделението по неонатология в лекцията на 21-ви октомври. И ще продължат с първите грижи у дома за бебето, имунизационния му календар, проблемите, свързани с колики и първите стъпки при преходното хранене  и захранване.

 

Програмата през месец декември ще продължи с лекциите и съветите на педиатрите от Детско отделение на лечебното заведение и темите: Най-честите здравословни проблеми през първата година, спешни състояния в детската възраст и най-необходимото за домашната аптечка на детето.

 

Партньори на Училището за родители са едни от водещите утвърдени марки козметика за грижа за кожата на новороденото и майката, както и за бебешки принадлежности и играчки. Всички те също ще се включат след лекциите на лекарите и медицинските специалисти от болницата със своите съвети и насоки към бъдещите родители.

 

Сред тях са:
MUSTELА, MILUPA, APTAMIL, CHICCO, NUK, Philips AVENT, AROMA, HIPP, TOPFER, NESTLE, Plasmon, сп.Дневникът на мама и татко и сайтът wwww.namama.bg, сп.365 дни, сп. Pregnancy Diary, сп.Здраво дете, тъканните банки Sells 4 life, Selena Cells и Future Health.