EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Обновен е операционният блок на неврохирургията в “Софиямед”

в.24 часа
29.10.2013
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2401166

Най-модерното лечебно заведение в страната - МБАЛ “Софиямед”, вече разполага с обновен операционен блок в отделението по неврохирургия. Така операционните зали в корпуса стават две, което според завеждащия отделението д-р Емил Кръстев ще позволи на екипа да извършва оперативните интервенции без времево натоварване.

Новият операционен блок е оборудван и с последно поколение апаратура, благодарение на която специалистите от болницата ще извършват по две спешни операции наведнъж.

Корпусът разполага и с два операционни микроскопа от най-висок клас, собствена рентгенова апаратура и всички необходими други апаратури по съвременен стандарт в съответствие с изискванията на световната федерация на неврохирурзите за добра клинична практика.

От началото на 2013 г. в отделението по неврохирургия на болница “Софиямед” са направени над 500 операции, сред които такива с най-висока сложност от всяка област на неврохирургията.

Единствено в България в болничното заведение се извършват рутинно мозъчносъдови байпас операции в сътрудничество с едни от най-известните неврохирургични клиники в Европа. А съвместно с други специалисти от болницата вече е въведена и ендоваскуларната неврохирургия.
Най-младата неврохирургична клиника в България, с история едва от година и половина, вече се нарежда сред най-търсените неврохирургични звена в страната.

Екипът от неврохирурзи, ръководен от н.с. I ст. д-р Емил Кръстев е с високи умения, придобити във водещите университетски клиники в София и страната.Членовете на екипа имат завършени редица специализации в европейски клиники.

Отделението по неврохирургия в болница “Софиямед" разполага с 25 болнични легла и с условия за престои, които го нареждат сред най-добрите в България. То е с най-високото 3-о ниво на компетентност според българските медицински стандарти, за което е официално акредитирано.

Работи по всички здравни пътеки за неврохирургия със здравната каса.