EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Бойко Борисов се ваксинира на живо във фейсбук

28.7.2021

 
Той си постави препарата на „Модерна“

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се ваксинира срещу коронавирус с препарата на „Модерна“. Това се случи на живо на страницата му във „Фейсбук“. Той заяви, че е против задължителните неща, но все пак е решил да даде пример и да агитира хората да се ваксинират.
 
„Обръщам се към политическата класа – нека ваксинирането да бъде основният ни общ приоритет. Обръщам се и към тези, които са гласували за нас, 650 000 не са малко хора, ваксинирайте се“, заяви Борисов в болница „Софиямед“.

„Аз съм против задължителните неща, но трябва с много убеждаване от нас и от докторите да се ваксинират хората, за да се постигне този колективен имунитет. Трябва да ги агитираме да се ваксинират, защото няма по-ценно от колективния имунитет“, каза още Борисов.
 
Преди дни на пресконференция той заяви, че ваксинационният процес в страната трябва да се възстанови и да се достигнат отново 35 000-40 000 ваксинирани на ден. Лидерът на ГЕРБ поиска от всички членове на партията да се имунизират и заяви, че самият той ще го направи, за да даде пример. Първоначално Борисов отказа да се ваксинира, тъй като прекара коронавирусната инфекция през октомври миналата година и заяви, че има антитела. Той бе с общо неразположение и на домашно лечение.
 
След него ваксина си поставиха Томислав Дончев и Младен Маринов.