EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

ДКЦ „Софиямед“ с преференциални цени за PCR тестове за ковид и Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2 през летния сезон

През летния сезон, ДКЦ „Софиямед" -БЛОК1 и ДКЦ "Софиямед"-Люлин ще предложат на своите пациенти преференциални цени за провеждането на тяхната PCR диагностика за COVID-19, както и за наличие на Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2.

 

Цената за стандартен PCR тест от днес- 23-ти юли в двете ДКЦ -та на "Софиямед" е със стойност от 95лв. и на експресен -с резултат до 4 часа от 150лв.


Лабораторията в „Софиямед“ предлага и семеен/групов пакет за провеждане на диагностика с PCR тест за COVID-19 на стойност от 80лв./на човек, при семейство/група от минимум двама човека.

 

И за двата вида теста  ДКЦ „Софиямед“ издава напълно безплатно валидния за ЕС сертификат с резултат от теста, който се изисква от граничните власти при пътувания. Чрез потребителско име и парола за достъп, пациентите могат да получат от системата за онлайн резултати на двете лечебни заведения необходимият им НРН номер за генериране на серфитикат през Националната здравна информационна система.

 

От 1-ви август, тестове за наличие на Т-клетъчен имунитет по EliSpot метод срещу SARS-COV-2 пациентите  на ДКЦ „Софиямед“ -БЛОК 1 (бул. "Г.М.Димитров" 16) ще могат да извършат също с отстъпка, от 100лв. Така цената на монокомпонентния тест за Т-клетъчен имунитет, подходящ за ваксинирали се срещуCovid-19 инфекция, които искат да разберат дали имат изградена защита, ще бъде на стойност от 180лв., а поликомпонентният тест, подходящ за преболедували инфекцията, предполагащи безсимптомно прекарана инфекция или контактни на вируса - 240лв.


Без информацията за наличието именно на Т-клетъчен имунитет, никой не може да е сигурен, дали има достатъчно добра защита, тъй като антителата придобити след преболедуване са за неопределено време, а данните за продължителността на имунитета, придобит след ваксинация, все още са в период на проучване.  

 *Тестовете за Т-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2 по Elispot метод се извършват само в БЛОК1 на ДКЦ "Софиямед" на бул. Г.М.Димитров 16.


„Правим по-достъпни едни от най-търсените и важни тестове в Лабораториите на двете ДКЦ-та, за да отговорим на очакванията на нашите пациенти за най-вече бърз достъп до висококачествените ни медицинските услуги, които се извършват от опитни професионалисти и с топ апаратура. Преференциалните цени, които ще бъдат валидни през летния сезон, са част от дългосрочната ни политика за осигуряване на висококачествени лабораторни услуги за COVID-19 на достъпни цени с възможно най-кратък срок за получаване на резултати“, коментира мениджърския екип на лечебното заведение.Час за стандартен или експресен PCR може да запишете от ТУК


Час за тест за Т -клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2 по EliSpot метод може да запишете на тел.+359895 555 781 или онлайн: https://superdoc.bg/lekar/test-za-t-kletachen-imunitet-za-SARS-CoV-2