EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Професионалистите по здравни грижи към дружеството на БАПЗГ с награди за Световния ден на сестринството

По повод Световния ден на сестринството, тази година всеки един от 230-те члена на дружеството  към Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи при ДКЦ и УМБАЛ "Софиямед" ще получи индивидуален подарък. Това обяви на тържеството за празника Нели Филипова, председател на БАПЗГ към университетския медицински комплекс и старша акушерка на АГ отделението. Наградата е ваучер за закупуване на работно облекло.

 

„С това решение искаме да покажем, че всеки от професионалистите по здравни грижи на своето работно място е допринесъл за успехите и престижа на „Софиямед“, посочи Нели Филипова.  Тя благодари на всички медицински сестри, акушерки, лекарски асистенти, медицински и рентгенови лаборанти, рехабилитатори, а също и на старшите сестри на клиники, отделения и звена в медицинския комплекс и ръководените от тях екипи за всеотдайните грижи към пациентите.

 

Магдалена Серафимова, главна медицинска сестра на УМБАЛ „Софиямед“, поздрави всички професионалисти по здравни грижи  и каза: „Голямо благодаря на всички. Вие сте прекрасни! Бъдете здрави и все така отдадени на своята професия, чиято мисия е опазване на човешкото здраве!“ Тя подчерта особено ролята на работещите в Ковид отделението и ангажираността на екипа в борбата с пандемията и обяви, че наскоро „Софиямед“ е отличена от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи за приноса й в това отношение.

 

С букети цветя и топли думи на благодарност се обърна към екипа и д-р Михаил Тиков, собственикът на най-голямата група частни лечебни заведения в страната „БУЛФАРМА“, в чиито състав е и „Софиямед“. Той изтъкна голямата роля на професионалистите по здравни грижи за превръщането на „Софиямед“ в най-голямата болница в София. По отношение на  ДКЦ „Софиямед“, д-р Тиков припомни, че това е най-големият диагностично-консултативен център в България. „Този успех се дължи на вас!  Мнението на пациентите за медицинския комплекс се формира главно от вашия професионализъм и човешко отношение към тях“, добави той.

 

Д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ „Софиямед“, също приветства професионалистите по здравни грижи, като каза: „Вие продължавате всеки ден да давате пример за вдъхновяваща самоотверженост и професионализъм, забравяте умората и продължавате грижата си за пациентите. Пожелавам здраве на вас и на вашите семейства, и нека се чувствате истински щастливи на работното място!“ Д-р Пелев връчи на Магдалена Серафимова и на Нели Филипова специални поздравителни адреси по повод празника.

 

Д-р Тинка Данчева, управител на ДКЦ „Софиямед“ също отправи благодарност към професионалистите по здравни грижи от болницата и ДКЦ. „Работата ни е изцяло екипна. И ДКЦ, и болницата работим рамо до рамо в много тясна колаборация. Благодаря ви за коректността и всеотдайността във всичко, което правите!“