EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Поздравителен адрес от БАПЗГ в УМБАЛ и ДКЦ "Софиямед

ДО СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ В 
УНИВЕРСИТЕТСКИ МЕДИЦИНСКИ КОМПЛЕКС "СОФИЯМЕД"
 
 
Уважаеми колеги,
преди седмица бе отбелязан международният ден на акушерката 5 май.Само преди дни отбелязахме 9 годишнина от откриването  УМБАЛ и ДКЦ Софиямед.В края на месеца ще отбележим и 9 годишнина от създаването на дружеството на професионалистите по здравни грижи на територията на  УМБАЛ и ДКЦ Софиямед. А днес, днес честваме 12 май- международния ден на сестринството. Денят на раждане на основоположника на съвременното сетринство -Флорънс Найтингел. Ден, който БАПЗГ е избрала за патронен празник на всички професионалисти по здравни грижи у нас: акушерки, мед. лаборанти, рентгенови лаборанти, фелдшери, рехабилитатор, медицински сестри, ръководители на учебни практики и др.
 
Изреждайки всичките тези професии, няма как да не забележим, че те са взаимно свързани, че една без друга не могат. Това са професии обединени около едни и същи цели, а именно: опазването на човешкото здраве.
Това са едни от най-хуманните професии, и само хората с голямо сърце и душа могат да ги практикуват.
Това го доказва и изминалата и настоящата тежка година в условията на пандемия. Тежка, както в емоционален, така и в личен и в професионален план. Време, в което всеки от нас ПЗГ трябваше да  вземе тежкото решение, как да продължи напред.
Радваме се, че изборът ни беше един и същ: Сплотени, ръка за ръка, застанахме и казахме: Не на страха!!! 

Колеги, гордейте се! Гордейте се, защото без нас здравеопазването нямаше да бъде същото. Ние сме един от основните фактори, както е казал народа: Сборна дружина, планина повдига!
 
Бъдете здрави, обичани, уважавани и ценени!
Честит празник!
 
 
От ръководството на дружеството на професионалистите по здравни грижи в УМБАЛ и ДКЦ Софиямед