EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Отбелязваме Международния ден на акушерката

Днес отбелязваме Международния ден на акушерката. Честит празник на всички акушерки от УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“. Бъдете здрави и с гордост упражнявайте една от най-сърцатите професии.

По случай празника старшите акушерски на Отделенията по акушерство и гинекология, и Неонатология в УМБАЛ "Софиямед" също не пропуснаха да поздравят колегите си.

 

Нели Филипова, старша акушерка на Отделение по акушерство и гинекология УМБАЛ „Софиямед“:

Да бъдещ акушерка не е само да завършиш нещо, а това е професия на която трябва да се посветиш. Това е професия, която винаги дава любов,обич… Но , за да я практикуваш трябва и ти да даваш много любов и обич. Любовта, отдадеността-те те движат напред. Те са усещането, което те кара да забравиш умората, да преглътнеш трудностите и да продължиш отново и отново към следващата подадена ръка, към следващия пламък в очите на пациентките.

Затова, акушерки, никога не ги губете! Винаги намирайте сили и вяра, за да останете в това предизвикателство за грижита за жената, за бременната, за майката…

 

Катя Стоянова, старша неонатологична акушерка на Отделение по неонатология:

"Под идиличната представа за акушерството и посрещането на новия живот се крие много отговорност, себеотрицание и професионализъм! Неонатологията винаги е била моят пръв избор, тя е страст, благородство и предизвикателство, което те изгражда като личност, както в професионален, така и в личен план. Благодаря на акушерската професия, че ме избра да свой посланик! Нека бъдем здрави, усмихнати и с увереност да следваме мисията, на която сме посветили живота си, а именно- здравето и благосъстоянието на новия живот! Честит празник, колеги!