EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

“Софиямед“ празнува 10 години

Днес медицински комплекс „Софиямед“, включващ университетска болница и 2 диагностично-консултативни центрове, празнува цели 10 години от своето основаване. Както винаги досега в името на здравето на пациентите от комплекса отбелязват празника с кампания от безплатни прегледи от водещите си специалисти по 10 медицински направления.

 

За 10г. „Софиямед“ се превърна в един от водещите медицински комплекси в страната, предлагащ съвременни условия за провеждане на лечение в доболничната и болничната помощ, благодарение на водещите си специалисти по различни медицински направления, високо технологичната база и топ апаратура.  “Софиямед“ не спира да се развива и доказателство за това са последните й технологични придобивки, сред които последно поколение робот „Da Vinci” за максимално атравматично хирургично лечение, ангиографски системи за интервенционално лечение на сърдечно-съдови заболявания. От медицинския комплекс изтъкват, че ежегодно обновяват апаратурата в клиниките си, непрекъснато привличат нови специалисти. 

 

С изложба с всички първо родени деца през всяка година в болницата и поздравите на известни в публичното пространство личности, от „Софиямед“ отбелязват днес празника си.

„Благодаря ви, че 10 години сме рамо до рамо в услуга на здравето и в името на живота на нашите пациенти“, казва д-р Йордан Пелев, управител на лечебното заведение, в специален поздравителен адрес до служителите си. Той поздравява и всички партньори, приятели и най-вече пациентите на медицинския комплекс за тяхното доверие и дългогодишна подкрепа.

 

За 10 години през ДКЦ-тата на „Софиямед“ са преминали близо 1 000 000 пациенти, в болницата са се лекували над 300 000 души и са извършени близо 150 000 операции и оперативни интервенции.