EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Обществени личности застанаха зад каузата за по-качествено здравеопазване

Създава се болнично настоятелство към голяма верига частни болници
Обществени личности застанаха зад каузата за по-качествено и достъпно здравеопазване. Това ще става с помощта на новоучредено болнично настоятелство към една от големите вериги частни болници.
 
 
NOVA
16.7.2021
 
 
Една от задачите на болничното настоятелство ще е да подобри медицинската грижа, която получават пациентите. „Да улесним пътя на пациента до медицинската услуга, защото знаем, че наистина пациентите в такива тежки условия, както беше пандемията. Срещат трудности в здравната система”, коментира управителят на УМБАЛ „Пълмед”, част от „БУЛФАРМА” Цветана Лепарова. 
 
Пациентите ще могат да подават сигнали за нередности или проблеми. „Целта ни е да си наложим допълнителен контрол. Хората да имат възможност да се обръщат към настоятелството. Целта е да подобрим дейността си”, добави д-р Лепарова. 
 
За пациентите е важно гласът им да бъде чут. „Ние, като пациенти, би следвало да казваме от какво имаме нужда, какво искаме, кои са проблемните места”, смята Светлозар.
 
Председател на болничното настоятелство е пловдивският митрополит Николай. „С радост и благодарност приемам високата чест да бъда в помощ на лекарите и на пациентите, доколкото Бог ми даде сили, в изпълнение и на моя пастирски дълг”, обясни той. 
 
Зад каузата застават ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. Настоятелството ще дава препоръки на лечебните заведения и ще се опита да възстанови доверието между лекари и пациенти.