EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Различният празник: Как лекарите в COVID отделенията ще посрещнат Бъдни вечер

Д-р Спасов от „Софиямед“ беше категоричен, че заради празничния дух, енергията на пациентите е различна и те се възстановяват по-бързо

 

БТВ, Тази сутрин

24.12.2021г.

 

Д-р Николай Спасов за втора поредна година е дежурен в COVID отделението на болница „Софиямед“.

 

В „Тази сутрин“ той разказа, че вирусът не почива по празниците и време за отпускане няма. Въпреки това коледен дух в отделението има – стаите са украсени.

 

„Това влияе върху пациентите, дава им сила да продължат, енергия да се срещнат отново със своите близки“, каза д-р Спасов.

 

„Когато сме в такова плато на заболелите е много добър вариант хората да се ваксинират, защото шансът да се заразят когато са ваксинирани е много по-малък, отколкото когато след няколко седмици или месец имаме нова вълна, която да осуети ваксинирането“, припомни още д-р Спасов.

 

Д-р Спасов е коремен хирург, но попада в COVID отделението на „Софиямед“ през ноември миналата година, когато започва нова тежка вълна. „Ръководството ме помоли да се включа в тази битка и аз се включих с огромно желание да помогна на хората“.

 

"Пожеланието ми за следващата година е колкото се може по-бързо да преборим вируса, да преминем по-бързо през това изпитание, за да се върнем към по-нормално ежедневие, колкото вече странно да изглежда това“, добави той.