EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Безплатни прегледи за Паркинсонова болест в ДКЦ „Софиямед”

6.4.2016

Във връзка с отбелязването на Световния ден за борба с паркинсоновата болест -11-ти април, специалистите от Клиниката по неврология в УМБАЛ „Софиямед” обявяват безплатни диагностично-консултативни прегледи. Те ще се осъществяват в специализирания кабинет за диагностика и лечение на Паркинсонова болест в ДКЦ „Софиямед“ на 14-ти, 21-ви и 28-ми април от 13:00 до 15:00ч. с предварително записване на тел. 0700 31 051.


Паркинсоновата болест(ПБ)е хронично, неврологично заболяване, което започва най-често след 50 годишна възраст. Рискът от развитието му силно нараства именно с увеличаване на възрастта, а причината за възникването му остава не напълно изяснена. ПБ се проявява с класически симптоми- бради и хипокинезия /забавени и ограничени движения/, ригидност/мускулна скованост/ и тремор/треперене/ в покой. Само 30% от болните, обаче се диагностицират през първата година на заболяването, тъй като първоначалните симптоми са неспецифични и често се пропускат. В късния стадий се появяват и други симптоми като нестабилност на походката с чести падания, вегетативни нарушения, разстройство на вниманието, паметта, съня и др.
Чрез специализирания кабинет за лечение на болестта на Паркинсон в ДКЦ „Софиямед“ на пациентите се предоставя възможност за диагностика и лечение с инструментални изследвания чрез най- съвременна апаратура- електромиография, скенер, ядрено-магнитен резонанс и др. Те могат да получат и компетентна консултация относно съвременното лечение на заболяването и възникналите съпътстващи усложнения от него.

 

Снимка:Интернет