EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Играчките като средство за развитие на децата

Играчките освен средство за забавление на децата са и начинът детето да опознава света, да се образова, да придобива нови умения, да формира характера си и да открива талантите си. Играчките са онези детски другарчета, благодарение на които средата на детето освен пъстра и забавна може да е и развиваща. Защото играейки с подходящи играчки детето развива своя ум, логическите си способности, отключва любопитството и въображението си.
 
 
Именно затова за специалната ни стая по метода Монтесори в Детско отделение избрахме дървените образователните и сюжетно –ролеви играчки на Playsense с марка Viga Toys. Тяхната, както и нашата мисия е чрез тях да откъснем децата от така вредните особено за ранното детство, смартфони и устройства. Посредством тях се надяваме техния болничен престои да бъде по-лесен, но и приятен и полезен.
 
Игрите за стена, които избрахме за нашите малки и пораснали пациенти предоставят комплексни възможности за ранно детско развитие чрез игра. Те подпомагат развитието на фината моторика, координация между ръце и очи, логическо мислене, разпознаване на цветовете, разпознаване на формите в 2D и 3D проекция, умението на децата да играят заедно с други деца, да броят, развиват тяхната фантазия, креативност и пространствено мислене.