EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Снежанка Атанасова, старша мед.сестра на Клиника по кардиология и инвазивна кардиология: Екипите ни са на разположение 24/7

Само през днешния ден планирано в Клиниката ще постъпят за диагностика и лечение около 20 пациента. Грижата за кардиологично болните е специфична и изисква познания, висок професионализъм и богат опит, особено за пациентите, които се лекуват в Интензивния кардиологичен сектор. В момента в него имаме настанени 10 пациента като изпълнението на лекарските назначения от страна на екипа от медицински сестри и специализиран персонал е стриктно и съгласно всички правила за добра медицинска практика“. Това коментира Снежанка Атанасова, старша сестра на Клиниката по кардиология и инвазивна кардиология в УМБАЛ „Софиямед“, на която структура днес заедно с Вас гостуваме.

 

Тя разказва, че работата на екипа е динамична, но той е опитен и най-вече- работи в  синхрон, който е изграден успешно през годините.

 

„Работата на старшата медицинска сестра на Клиниката по кардиология и инвазивна кардиология е предизвикателна, но аз съм динамична личност и не се „плаша“, тъй като имам опит в едно от най-тежките звена, а именно Централна реанимация на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”. Екипите ни са на разположение 24/7 като имаме медицински сестри, които отговарят и само за дейността свързана с провеждането на интервенционалните процедури в Клиниката“, допълва тя.