EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Известни личности със специални поздравления за 10г. Софиямед

Редица известни в публичното пространство личности и тази година не пропуснаха да поздравят университетски медицински комплекс „Софиямед“ по повод 10 годишния юбилей, който отбелязват в понеделник-9 май, съобщиха от лечебното заведение. В специален видео поздрав от Лас Вегас до медицинските екипи на УМБАЛ „Софиямед“ своите поздравления за празника изпратиха интерконтиненталният шампион на Световната асоциация по бокс (WBA) и претендент за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев и трикратният европейски медалист по бокс, олимпийски призьор, носител на интерконтиненталната титла на WBA и доброволец в Спешно отделение на УМБАЛ „Софиямед“ Тервел Пулев.

 

"От Лас Вегас поздравяваме цялата болница „Софиямед“ -всички лекари, медицински сестри, ръководители, които работят в „Софиямед“ и които са отговорни и допринасят за гражданите. Благодарим Ви от името на всички пациенти. Благодарим ви, ако вие не сте здрави, няма как и ние -пациентите, да сме здрави. Поздравяваме всички и нашия лекар д-р Христов, на когото сме винаги много благодарни за подкрепата.Поздрави на цялата болница „Софиямед“. Честит празник, бъдете здрави, за да може да помагате на хората, бъдете все така отзивчиви, благодарим ви за всичко", казват те.

 

По случай празника екипите на „Софиямед“ са били поздравени и от Пловдивският Митрополит Николай, телевизионните продуценти Иван и Андрей, Петя Дикова – журналист, bTV и Илиян Любомиров- поет и рекламист, полярният изследовател проф. Христо Пимпирев, театралната и филмова легенда Латинка Петрова, кулинарният гуру Ути Бъчваров, футболният отбор на Лудогорец, трупата на Народния театър „Иван Вазов“, членовете на Българската федерация по тенис и др.

 

Негово високо преосвещенство Пловдивският Митрополит Николай, който е и председател на болничното настоятелство на веригата лечебни заведения на „Булфарма“-част от които е и „Софиямед“ пожела на екипа на лечебното заведение:

„Да даде Бог със Своята милост и благодат на ръководството на болницата, лекарите, милосърдните сестри, санитарите, със своето старание и любов, пациентите със своето послушание и здравна дисциплина, да имаме духовно и физически здрав народ! Амин!“.

 

Журналистът от bTV Петя Дикова, която роди второто си дете Илиян в края на 2020г. пожела заедно с бащата на детето си Илиян Любомиров – поет и рекламист поздравиха екипа на болницата като изказаха благодарност: Благодарим Ви, че с Вашите неуморни усилия дарявате и спасявате човешки живот“.

 

Латинка Петрова не пропусна да поздрави специално лекарите от екипа на COVID-19 отделението на лечебното заведение, в което се лекува през 2021г.От своя страна Иван и Андрей благодариха на лечебното заведение за подкрепата им на кампанията „Направи го сега“, част от Движение за национална кауза и си пожелаха да не боледуват често, но и следващите 10 години, да разчитат на професионализма на медиците от „Софиямед“.

 

Типично в своя стил проф. Пимпирев отново поздрави медиците като казва, че в дни на изпитания, пандемии и карантини те са съвременните герои на обществото.

 

Футболистите от ПФК Лудогорец също поздравиха, работещите в лечебното заведение: „Бъдете такива, каквито ви познаваме – невероятни хора и страхотни професионалисти! Да работим с вас винаги е чест и привилегия за нас. Благодарение на големия професионализъм, всеодайност и морал на вашите екипи хиляди хора получиха качествена здравна помощ във времена на пандемия. Не спирайте да следвате благородната си мисия и да помагате на пациентите и обществото!“, казаха те.

 

И Българската федерация по тенис се присъедини към пожеланията по случай празника на „Софиямед“. Лечебното заведение е дългогодишен медицински партньори на нашите тенисисти и цели 2 сезона осигуряваше медицински турнира от ATP „Sofia Open”. От федерацията им пожелаха и през следващите 10 години да продължават да въвеждат високите стандарти в здравеопазването.

 

За втора поредна година поздрав към лечебното заведение отправи и цялата трупа на Народния театър: „За вас, чиито дни и нощи се сливат в едно, чиито силни и сигурни ръце държат нашите животи, и на чиито грижи дължим възможността да продължим напред...За вас, които лекувате телата така, както ние лекуваме духа...Честит празник, скъпи медици!“.

 

Кулинарният гуру Ути Бъчваров отправи послание към екипа на „Софиямед“: Животът е вкусен и това зависи от всички нас!“.