EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Участник от "Фермата" приет с травма в УМБАЛ "Софиямед"

 

Пациентът е със счупена лицева кост и мозъчно сътресение, но няма фрактури на черепните кости, нито увреждания на мозъка, коментира анестезиоаогът д-р Иван Колчаков


в.Монитор (стр. 24) и в.Телеграф (стр. 11)

9 декември 2021г.


Участникът във "Фермата" по bTV Георги Гергинов беше приет по спешност в УМБАЛ "Софиямед" след сериозна контузия. По време на извънредния дуел срещу опонента му Кирил Михов той е паднал от голяма височина, ударил се е сериозно, а на място веднага е пристигнал лекар.

 

След като получава първа помощ на Арената, Георги е пренасочен към Спешното отделение на УМБАЛ "Софиямед". "След извършените първоначални изследвания и преглед стана ясно, че Георги е в добро общо състояние, контактен е и в съзнание, но ще остане в болницата под наблюдение", коментира началникът на Спешно отделение на УМБАЛ "Софиямед" д-р Иван Христов.

 

Георги е насочен за хоспитализация в Клиниката по неврохирургия на лечебното заведение. "Пациентът е получил травма, довела до счупване на лицевата кост, с мозъчно сътресение. Скенерът на глава е показал счупване на зигоматична кост - травма, която не е за пренебрегване. Допълнителните изследвания на цяло тяло показаха фрактури на ребра, които изискват покой и профилактиране на белия дроб. За радост, при него няма наличие на фрактури на черепните кости, няма и увреждания на мозъка. Болничното лечение е индивидуално, но продължава в рамките на една седмица при по-леките случаи, какъвто е този и е последвано от домашно лечение за около две седмици. В резултат на такива травми на пациентите се забраняват физическите упражнения и емоционалните натоварвания", коментира анестезиологът д-р Иван Колчаков, официален говорител на УМБАЛ "Софиямед".