EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Мамалев играе пред медиците на първа линия в "Софиямед"

14.1.2021

Монитор

 

Актьорът Георги Мамалев изнесе импровизирано 5-минутно представление с откъси от моноспектакъла си "Разбираш ли ме правилно?" пред медиците, борещи се на първа линия с COVID-19 в "Софиямед". Голямата звезда посети отделение за коронавирус на болницата заедно с колежката си Аня Пенчева и представители на Народен театър "Иван Вазов" начело с директора Мариус Донкин, който . ден по-рано се срещна лично със собственика на УМБАЛ "Софиямед" д-р Михаил Тиков, за да му поднесе специална благодарствена грамота.

 

Актьорите поднесоха своите благодарности на медиците, които в период на световна пандемия неотлъчно са до пациентите си на първа линия. Те изказаха благодарност и на ръководството на университетски медицински комплекс "Софиямед", който почти през цялата изминала година се грижеше безвъзмездно за PCR и антигенните тестове на всички актьори и служители на Народния театър.

 

"Изпитвам гордост, че има толкова добри лекари и специалисти, благодарен съм, че имаме хора, подготвени за тежки пандемии. Независимо, че при първата вълна всички бяха объркани, сега лекарите са с повече знания и умения и знаят как да лекуват тази тежка болест. Желая им здраве, да се пазят и дано тази година бъде подобра от онази, която изпратихме", каза Георги Мамалев. Аня Пенчева също благодари лично на медиците от "Софиямед" и се снима за спомен с началник отделението д-р Ценка Георгиева и нейните колеги лекари, сестри и санитари. Лекарският екип пък се отблагодари на Народния театър, като подари торта и бонбони за екипа и им пожела да бъдат здрави.