EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Училище за онкологично болни в "Софиямед"

в. Лечител   Стр. 3

18.12.2019

 

Училище за пациенти, диагностирани с различни онкологични заболявания, стартира в Отделението по медицинска онкология на УМБАЛ "Софиямей". Сесиите в него Ще се провеждат всеки последен вторник на месеца от 14:00 ч. Те ще запознават пациентите със същността на заболяването им, начините за неговото диагностиране, етапи на протичане, лечение, преодоляване на нежеланите странични ефекти, проследяване на състоянието им.

Лектори в безплатното училище ще бъдат водещи онколози от лечебното заведение и други специалисти, предвид увеличения брой на пациентите, които провеждат имунотерапия.

Диетолечение, физическата активност на заболелите, както и психологически консултации за тях и техните близки ще се разискват при отделните онкологични заболявания.

Всяка сесия ще бъде посветена на различно онкологично заболяване. "Нашата цел е ефективно лечение с нормален начин на живот на онкологично болния", коментират от екипа на отделението по онкология на УМБАЛ "Софиямед".

Присъствието не изисква предварително записване или заплащане и всички са добре дошли да посетят лекциите, за да се информират. Училището ще се провежда в Учебна зала №1, сектор Г на УМБАЛ "Софиямед", намиращ се на бул. Т. М. Димитров" 16.