EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Борисов се контузи 2 дни преди насроченото изслушване в НС

Спешно оперираха менискуса му, можело да се наложи изкуствена става

 

24 часа  Стр. 4

20.4.2021

 

Два дни преди насроченото му за сряда изслушване пред новите депутати премиерът в оставка Бойко Борисов се контузи, докато рита футбол с приятели. Това пък наложи спешна операция заради скъсан менискус.

Следобед в понеделник Борисов играл футбол, когато изпитал болка в коляното и то се надуло, обясниха от правителствената пресслужба пред "24 часа", след като във фейсбук се появиха снимки на премиера по анцуг да влиза в "Пирогов". В спешната болница му е направен ядрено-магнитен резонанс, който установил разкъсан менискус и натрупване на течност в коляното. След това Борисов е отишъл да се оперира в друга болница, а заради контузията пропуснал и телефонен разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Има вероятност да се наложи и поставянето на изкуствена става, обяснили медиците, преди да започнат операцията. Борисов претърпя вече няколко операции на менискус през 2015 и 2017 г. Тогава го оперираха в болница "Софиямед". Възможно е и сега да е там, защото там работи доц. д-р Антони Георгиев, който оперира Борисов още от 2009 г., когато за пръв път го ряза във ВМА.

Контузията на Борисов дойде два дни преди да трябва да се яви в Народното събрание. Той бе повикан от новите депутати, за да обясни изготвения от правителството му план за възстановяване и развитие, който е нужен, за да получи България достъп до 10 млрд. евро. Борисов вече веднъж отклони възможността да бъде викан от новия парламент, като си взе отпуск за миналия петък.

Все още не е сигурно дали Борисов ще може да отиде в Народното събрание след операцията, обясниха негови сътрудници. Принципно обаче след операция на менискус се налага поне 3-дневен престой на легло, т.е. той няма да бъде изписан преди четвъртък.