EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Никола Антикаджиев успешно опериран в болница “Софиямед"Стандарт стр. 32 
29.11.2016

Най-известният управител на Клуба на актьора в Народния театър "Иван Вазов" Никола Антикаджиев е бил успешно опериран в Университетска болница "Софиямед", съобщиха от лечебното заведение.
Антиката, както го наричат приятелите му, е постъпил за планирана операция по смяна на колянна става, която е извършил началникът на клиниката по ортопедия и травматология в лечебното заведение проф. д-р Андрей Йотов.

"Операцията на г-н Антикаджиев премина без усложнения и той се чувства добре. Предстои му да премине през индивидуална рехабилитационна програма за максимално бързо и качествено възстановяване след оперативната интервенция", уточнява проф.Йотов.

87-годишният легендарен ресторантьор коментира, че организацията на работата и медицинското обслужване, което е получил в болницата, е на изключително високо ниво.

"Отношението на персонала на лечебното заведение е прекрасно. Изключително приветливи и лекари, и медицински сестри, и санитари. Все едно не се намираш в болница. Бил съм в хотели в 48 държави по света и чистотата и организацията на работа, която видях в "Софиямед", е като в 5-звезден хотел. Знаете една усмивка и блага дума може да даде кураж на човек и да му помогне да се излекува по-бързо", коментира Антикаджиев с усмивка.

Антикаджиев създава Клуба на актьора на последния етаж на Народния театър "Иван Вазов" през 1976 г. и е негов управител до 1991 г. Там той събира артистичната бохема на България и създава приятелства с най-известните ни актьори, спортисти, политици, общественици. Вече 87-годишен, легендарният ресторантьор е смятан за живата история на родния театър. През последните 60 години не е пропускал театрална премиера в София.