EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

НИКОЛА АНТИКАДЖИЕВ УСПЕШНО ОПЕРИРАН В БОЛНИЦА "СОФИЯМЕД"

НИКОЛА АНТИКАДЖИЕВ УСПЕШНО ОПЕРИРАН В БОЛНИЦА "СОФИЯМЕД" 

Монитор стр. 22 
29.11.2016

Най-известният ресторантьор у нас и живата история на театъра, както го наричат - Никола Антикаджиев е бил успешно опериран в болница "Софиямед", съобщиха от лечебното заведение.

Антикаджиев е постъпил в болницата за планирана операция по смяна на колянна става. Интервенцията, дни след 87-мия му рожден ден, е извършил Началникът на клиниката по ортопедия и травматология проф. д-р Андрей Йотов.
"Операцията премина без усложнения и пациентът се чувства добре. Предстои му да премине през индивидуална рехабилитационна програма за максимално бързо и качествено възстановяване след оперативната интервенция", уточнява проф. Йотов.

Легендарният ни ресторантьор казва, че организацията на работата и медицинското обслужване в болницата е на изключително високо ниво.

"Отношението, което получих от персонала е прекрасно. Изключително приветливи и лекари, и медицински сестри и санитари. Все едно не се намираш в болница. Бил съм в хотели в 48 държави по света и чистотата и организацията на работа, която видях в "Софиямед" е като в 5 звезден хотел. Знаете една усмивка и блага дума може да даде кураж на човек и да му помогне да се излекува по-бързо", коментира Антикаджиев.
През 1976 г. Антикаджиев създава Клуба на актьора на последния етаж на Народния театър "Иван Вазов" и е негов управител до 1991 г. По времето на Антиката, както го наричат приятелите му, през легендарния ресторант минава целият интелектуален елит у нас от артисти, спортисти и общественици.