EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Честит Световен ден на здравето и професионален празник на здравния работник.

Честит Световен ден на здравето и професионален празник на здравния работник. Честит празник на целия екип на Университетски медицински комплекс "Софиямед" и на всички призвани да се грижат за най-ценното богатство – здравето, и да се борят за човешкия живот. 

 
"Благодаря Ви за Вашия всекидневен труд, с който вдъхвате сила, увереност и надежда на болните. В духа на днешния празник и настояща световна пандемия от COVID-19, Ви пожелавам и занапред да бъдете все така всеотдайни и неуморни в грижите за здравето на пациентите. Благодаря Ви и че чрез действията си на професионалисти и добри хора, затвърждавате всекидневно доверието на обществеността към медицинската професия.В дни нa изпитaния, ĸaтo днeшнитe нe зaбpaвяйтe, чe вaшaтa xyмaннa paбoтa e пpимep зa виcoĸ пpoфecиoнaлизъм и най-вече за блaгopoдcтвo.Пожелавам Ви здраве, благополучие, много лични и професионални успехи! Лекувайте все така всеотдайно човешката болка и бъдете удовлетворени от своята работа!", коментира д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ "Софиямед" в специален поздравителен адрес до служителите на медицински комплекс "Софиямед".
 
 
Датата, на която отбелязваме днешния празник е избрана във връзка със създаването на Световната здравна организация през 1948 година, а от 1964 година Денят на здравето се отбелязва в България и като ден на здравния работник.

Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички - от световните лидери до хората във всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост. Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Тази година апелът е свързан със световната пандемия от COVID-19 "Здраве за всички" - Health for ALL-Building a fairer, healthier world!