EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Тервел Пулев става доброволец в борбата срещу Ковид-19

Днес екипът в спешното отделение на Университетската болница "Софиямед" беше с човек повече. Трикратният европейски медалист по бокс Тервел Пулев беше рамо до рамо с медиците.


Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота, каза боксьорът

 

 

Мотивацията му е продиктувана и от признателност към екипа на болницата, където той и семейството му неколкократно са се лекували.


"Едно момиче ми се обади, което даже не е българка, попита ме къде би могла да се включи като доброволка и на мен ми светна лампичката, че и аз бих могъл, щом дори хора, които не са българи искат", каза боксьорът.

 

Tервел Пулев се включва в дейностите по дезинфекция, разделянето на пациентопотока и транспортирането на пациенти. А през първия си ден е получил и достатъчно задачи.

А екипът е благодарен на всички доброволци, защото тяхната помощ е нужна в редица болници в страната.

"Имахме пациенти с температура и съмнения за коронавирус, насочихме ги към инфекциозното отделение, трябваше да се транспортира болен от Пловдив до София, сутринта взе участие в дезинфекция", каза д-р Иван Христов от Спешното отделение на УМБАЛ "Софиямед".

 

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи