EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Елена Велева, мениджър VIP отдел: Във VIP сектора ни пациентите се лекуват в луксозни и модерни условия

„Предоставянето на съвременни условия за диагностика и лечение на пациентите с топ апаратура от водещи специалисти в своите области, е основен приоритет за болница „Софиямед“. Провеждането на тяхната терапия в комфортни, дори луксозни условия е също опция, която предлагаме на нашите пациенти във VIP сектора на лечебното заведение. Той се състои от 4 луксозно обзаведени апартамента, разполагащи с всекидневна с хол-с кожена мека мебел и модерен интериорен дизайн, кухненска част, телевизор и хладилник. За да бъде настанен пациент във VIP сектора, той вече трябва да е хоспитализиран в лечебното заведение на болницата, да има лекуващ лекар, диагноза и назначена терапия. След което цялото лечение се „изнася“ в апартамент във VIP сектора на болницата. Настанявайки се в него на пациента се осигурява 24 часов персонален пост на медицински персонал, осъществяващ лечението му. По този начин се гарантира максимален комфорт, който е част от терапията и пациентът не усеща, че се намира в лечебно заведение“.

 

Това коментира Елена Велева, мениджър на VIP отдела на УМБАЛ „Софиямед“ и уточнява, че всяка болнична стая във VIP апартаментите в сектора, е снабдена с централна климатизация, с възможност за индивидуално регулиране на температурата, система за контакт с дежурния медицински персонал, възможност за кислородолечение, вакуумна система, специално конструирано болнично легло и модерен санитарен възел, който осигурява максимален комфорт за пациента. Стените са боядисани с антисептична мазилка, а подът - с подходяща за медицински условия настилка.

 

„За пациентите условията за провеждането на тяхното лечение са от много голямо психологическо значение, затова се радваме, че можем да предложим избор за настаняване в апартаменти с максимално най-големите удобства за тях“, уточнява мениджърът.

 

Във VIP сектора на лечебното заведение функционира и модерна манипулационна, в която е изнесена цялата терапия на пациентите, като за всеки един се осигурява индивидуален лекарски, сестрински и санитарен пост. На разположение на трудноподвижните и оперирани пациенти във VIP апартаментите е подвижен рентгенов апарат Кугел, ЕКГ, апарат за ехокардиография и ехография на коремни органи и др., като цялата апаратура е от последно поколение“.

 

 

Лечението във VIP структурата се осъществява както във всяко друго отделение или клиника на болничното заведение – чрез персонализиран подход, съгласно утвърдените алгоритми за добра медицинска практика.

 

 

„В лечебното заведение са въведени голям набор от VIP услуги, чрез които се стараем в максимална степен да повишим удовлетвореността на нашите пациенти като например диагностика и провеждане на терапия в домашни условия (Домашен VIP стационар), организирани от персонала на лечебното заведение (лекари, сестри, санитари), както и при необходимост транспортиране на болен от и до болничното заведение (VIP мобилна услуга). Въведени са и голям брой VIP пакетни услуги, които целят освен да направят цялостна оценка на здравословното състояние на пациентите (VIP пакети за профилактика), но и диагностични, създадени с цел по-пълна и комплекса диагностика на вече съществуващ проблем (VIP диагностични пакети). Целта ни е да предложим на пациентите ни свързани услуги чрез процесоориентиран подход в който изходните елементи от даден процес, да послужат като входни за следващ“, допълва Велева.

 

Повече за VIP Сектор "Софиямед" вижте ТУК