EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Малки пелени за големи герои

С радост споделяме, че УМБАЛ „Софиямед“ и Отделението по неонатология продължава партньорството си с Pampers в подкрепа на недоносените бебета и осигуряването на висококачествена медицинска грижа и комфорт по време на техния болничен престой. От 2018 година до момента Pampers са дарили общо 375 000 пелени за недоносени на 45 неонатологични отделения в  цялата страна с цел да покрият нуждите от пелени на 100% от недоносените бебета по време на престоя им в лечебните заведения.

 

Когато се родиш по-рано от очакваното, всеки ден от живота ти е битка. Битка, в която герои са едни от най-крехките същества. Но те не я водят сами. Напротив, намират най-неочаквани съюзници. Понякога най-верният се оказва този, който взимаме за даденост. А именно – сънят. Той дава енергия и лекува. За малките герои е всичко. Недоносените бебета могат да спят до 97% от времето и необезпокояваният сън е в основата на здравословното им физическо и емоционално развитие.

 

Доскоро в България пелените, които преждевременно родените бебета са носили, са били големи почти, колкото тях самите? Тази драстична разлика в размера води до дискомфорт по време на сън. Затова Pampers създава Pampers Preemie Protection - най-малките пелени, подходящи за бебета с екстремно ниско тегло – от 800 грама, предназначени да сведат до минимум неудобствата и да подпомогнат съня. Защото, когато си толкова малък, нищо не бива да те безпокои.

 

Малките герои, които се настаняват в Отделението по Неонатология на УМБАЛ „Софиямед“ могат да са с тегло над 1500гр. Структурата е с 2 ниво на компетентност като предлага възможност за Неонатологични пакети за проследяване на новороденото в специалната стая "Кенгуру" в лечебното заведение, където родителите получат съвети и консултации от неонатологичния екип за правилно хранене и като цяло препоръки за грижа за новородените и недоносени бебета.