EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

ДВАМА ЛЕКАРИ ОТ УМБАЛ "СОФИЯМЕД" ПОЛУЧИХА ПРИЗА "ЛЕКАР НА ГОДИНАТА" 2019 г.-СОФИЯ

Монитор  стр. 7

10.12.2019

 

 

 

На официална церемония във Военния клуб в петък, двама водещи лекари от екипа на УМБАЛ "Софиямед" бяха удостоени е призове за "Лекар на годината" 2019 във второто издание на годишните награди на Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз.

Проф. Д-р Андрей Йотов, началник на Клиниката по Ортопедия и травматология в УМБАЛ "СОФИЯМЕД" получи отличието в категорията "Ментор". Наградата му бе връчена от Председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

За приза проф. Йотов сподели, че благодари на Софийската лекарска колегия и че за него е голямо признание да получи точно тази награда. "Радвам се за всички колеги, които са почерпили знания и умения при общуването е мен. Пожелавам успех на всички!".

Доц. Д-р Антони Георгиев, началник на Клиниката по артроскопска травматология в УМБАЛ "СОФИЯМЕД" бе отличен в категорията "Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники". Наградата му бе връчена от Еврокомисар Мария Габриел.

"Нашият труд получава оценка и признание от всички слоеве в обществото, но според мен най-истинската и обективна оценка, е тази на гилдията, на която благодаря. Благодаря и на моя екип, защото без екип не може да се направи това, което бихме искали", коментира по време на церемонията доц. Георгиев.