EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Цветя и грамоти за специалистите по здравни грижи в „Софиямед“ по случай 12 май

Днес БАПЗГ към УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“ раздаде своите награди по случай 12май-Световен ден на сестринството и професионален празник на специалистите по здравни грижи.

 

Празникът откри Кристиана Костова, председател на БАПЗГ към УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“, която поздрави и благодари на всички старши сестри на клиники, отделения и звена в медицинския комплекс и ръководените от тях екипи и отбеляза, че Дружеството на специалистите в медицинския комплекс тази година, успоредно с годишнината на болница „Софиямед“ празнува 9г.

 

За особени заслуги бяха отличени с грамота 2-ма ръководители на здравни грижи от УМБАЛ „Софиямед“, имащи смелостта и силата да ръководят ковид отделението, разкрито в лечебното заведение от създаването му досега. Грамота получиха старшата сестра на Отделението по урология Виктория Павлова и Снежанка Атанасова, старша медицинска сестра на Клиниката по кардиология. За особени заслуги в ДКЦ „Софиямед“ бе наградена Мария Матеева, старши лаборант на Лабораторията по микробиология.

 

“Да сте живи и здрави, благодаря Ви, че през изминалите 12-13 месеца бяхте двигателя, с който ние успяхме да се справим в пандемичните условия, в които се наложи на живеем. Справихте се със задълженията си във вашите клиники и отделения, успяхте да окажете една огромна помощ на ковид отделението, което сформирахме, много успешно, справяйки се с предизвикателствата. Желая Ви да сте все така мотивирани, желая ви много професионални успехи, да работите все така успешно за вас, вашите пациенти и болницата“. С тези думи управителят на УМБАЛ „Софиямед“ д-р Йордан Пелев поздрави всички специалисти по здравни грижи като им поднесе цветя и специалните почетни значки на „Софиямед“.

 

От своя страна главната медицинска сестра на УМБАЛ „Софиямед“ Магдалена Серафимова благодари на всички, които са се отзовали в трудния момент на ковид пандемия.

 

„На всички сестри, студенти за проявената отзивчивост, милосърдието, което проявихте и продължавате да проявявате в тази наша прекрасна професия. Бъдете живи и здрави, желая ви успех в личния ви и професионален живот“, каза тя.

 

Ръководителят по „Здравни комуникации“ в ДКЦ „Софиямед“ Калина Танчева също не пропусна да поздрави специалистите като им пожела да бъдат здрави, все така всеотдайни и съпричастни към грижите за пациентите.

 

С грамоти бяха отличени и всички старши медицински сестри и техните екипи от ДКЦ, ДКЦ „Софиямед“-Люлин и УМБАЛ „Софиямед“ за проявената доблест в условията на извънредна ситуация, изявени професионални качества, за обезпечаването на качеството в комплексните грижи за пациентите, за личния принос при опазване и утвърждаване на доброто име на „Софиямед“.

 

Специален благодарствен адрес получиха и Стажант медицинските сестри, който през изминалата година подкрепяха екипите ни.

Бъдете здрави!

 

Още снимки вижте във фейсбук страницата ни:https://www.facebook.com/MbalSofiamed