EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

УМБАЛ „СОФИЯМЕД“ с подпомагане от ПОЩЕНСКА БАНКА И VISA за борбата с COVID-19

Пощенска банка и VISA предоставиха сумата от 125 000 лв. на УМБАЛ „Софиямед“ от съвместната им кампания за борбата с COVID-19 „Силата е във вашите ръце“ по време на официално събитие днес в лечебното заведение.

 

Чекът за нея от името на двете компании на управителя на УМБАЛ „Софиямед“ д-р Йордан Пелев връчи г-н Димитър Шумаров, изпълнителен директор, главен финансов директор и член на УС на Пощенска банка.

 

В рамките на кампанията „Силата е във вашите ръце“ всеки желаещ картодържател – клиент на Пощенска банка имаше възможност да се включи автоматично в инициативата, като използва своята дебитна или кредитна карта Visa от Пощенска банка, издадена преди 16 април 2021 г., и осъществи поне една покупка с картата на стойност минимум 30 лв. в търговски обект или онлайн магазин в периода на кампанията. За всяко плащане, което отговаря на условията, Пощенска банка дари по 1 лев в подкрепа на медиците, които вече над година са на първа линия в борбата срещу COVID-19. 

 

Управителят на лечебното заведение благодари на Пощенска банка и Visa за високохуманния им жест като изтъкна, че подкрепата на бизнеса е от особена важност както за българската здравна система, но така и за обществеността в това толкова трудно за всички време.

 

„Благодарение на средствата ще бъде закупена високоспециализирана апаратура- дихателни апарати от най-висок клас за активна реанимация, кислородни концентратори и апаратура за назална високопоточна кислородна терапия с постоянно положително налягане, чрез които ще бъде гарантирано най-съвременното лечение на българските пациенти, засегнати от вируса COVID-19 в специализираното отделение за лечение в болничното заведение. Усилията на медицинските ни екипи, както и вложените средства в непрекъснатото подобряване на условията за лечението на пациентите с ковид, е основен приоритет и през настоящата година за всички болнични мениджъри и техните екипи, особено в контекста на очакващия се пик на четвъртата вълна. Чрез средствата от кампанията  „Силата е в нашите ръце“ медицинските ни екипи усещат освен високата оценка на труда им, но и доверието, което обществеността им гласува. Българското общество може само да се гордее със социално отговорни компании като Пощенска банка и Visa, които чрез дългосрочните си социално отговорни инициативи и политика оказват тази толкова важна за всички ни и финансова, освен морална подкрепа“, коментира д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ „Софиямед“.

 

Той връчи на г-н Шумаров и благодарствен адрес от името на лечебното заведение и екипа му, както и специалната почетна значка на УМБАЛ "Софиямед" по случай 9 годишнината от основаването на лечебното заведение.

 

„Стартирахме тази уникална дарителска кампания, за да подкрепим медиците, които с професионализъм и жертвоготовност продължават да са на първа линия в борбата с вируса. Като една от банките с най-активна политика за корпоративна социална отговорност, с тази инициатива отново направихме нашите клиенти солидарни с нашата кауза, като даряваме, докато те правят ежедневните си покупки. Вярваме, че всяка добрина оставя следа след себе си – това правим и ние вече 30 години с нашите социално отговорни каузи и дългосрочни действия в полза на обществото“, коментира Димитър Шумаров, изпълнителен директор, главен финансов директор и член на УС на Пощенска банка.

 

В знак на признателност за участието и съпричастността клиентите на банката и картодържатели на VISA получават специален дигитален сертификат, който удостоверява приноса им към инициативата.

 

„Докато COVID-19 пандемията продължава да трансформира голяма част от живота и бизнеса, основната мисия на Visa да свързва света, за да даде възможност на хората, бизнеса и икономиките да процъфтяват, никога не е била от по-голямо значение. Ще продължим да изпълняваме своята дейност и да използваме силата на нашия бранд, обхвата и ресурсите, с които разполагаме, за да подпомогнем общностите по целия света. Горди сме да си партнираме с Пощенска банка в кампанията „Силата е в нашите ръце“ като се включим в справянето с неотложните предизвикателства, предизвикани от пандемията в България, и подкрепим местните здравни работници“, коментира Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

 

Кампанията на Пощенска банка в подкрепа на българските здравни работници и болниците в страната е поредният социално отговорен жест на банката в борбата с Covid-19. През миналата година финансовата институция подпомогна с дарения най-голямото лечебното заведение за майчино и детско здраве – „Майчин дом” в София, Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов“, както и УМБАЛ „Софиямед“ и още няколко болнични заведения в София и Сливен. През 2021 година Пощенска банка отбелязва 30 години на българския пазар и за този период винаги е била пълноценен участник в процесите, през които преминава българското общество, с активна сериозна социално отговорна и дарителска дейност.