EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

УМБАЛ "Софиямед" генерален партньор на новата онлайн поредица “40 седмици – пътят на едно дете”

"За нас е чест да застанем зад кампанията на ДНК - Движение за национална кауза, мотивираща семействата и стимулираща ги България да има повече деца. Основен акцент на работата и на нашите медицински специалисти е да се грижат за женското репродуктивно здраве, за да може всички те и ние да се радваме на здрави деца, растящи в щастливи семейства“, коментира управителят на УМБАЛ „Софиямед“ д-р Йордан Пелев по повод Премиерата на новата онлайн поредица “40 седмици – пътят на едно дете”, която стартира днес- 28.09.2021 (вторник) онлайн на www.btv.bg/40weeks

 

В рамките на 40 седмици, всеки епизод ще показва с какви предизвикателства и трудности е съпътстван този най-велик момент в живота на една жена - от първия месец до самото раждане и дните непосредствено след него. Зрителите ще станат свидетели на страховете, емоционалните, психическите и физически промени, които настъпват при бъдещите майки и как те се отразяват на семействата им. Акцент в епизодите ще са важните събития от всяка геетационна седмица по време на бременността, медицински преглед и съвети от специалисти.

Поредицата има за цел да вдъхнови всички млади семейства и двойки в детеродна възраст, които се колебаят или отлагат във времето раждането на деца, да подкрепи онези, които вече са в очакване на наследник, да бъде опора на всички настоящи родители, но и да подготви с полезни съвети бъдещите родители да посрещнат спокойни новия член на семейството.

ДНК, заедно със своите партньори, ще облекчи бюджета на техните семейства, осигурявайки бебешки ДНК пакет с продукти и услуги от първа необходимост за новородените в рамките на проекта, за период от една година.

Пакетът на ДНК включва материална подкрепа, осигурявайки продукти и услуги ,за период от една година: педиатрични прегледи, пелени, храни - мляко, бебешки пюрета и каши, козметика и аксесоари, бебешка количка, дрешки, дървени играчки и т.н.