EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Пета операция на коляно за Борисов

Конците ми кървят, но куцук-куцук - главата ми е здрава, каза на своите премиерът Бойко Борисов


Труд  Стр. 3

21.4.2021

 

 

След спешна, пета операция, този път на дясно коляно, премиерът в оставка Бойко Борисов е с отстранен менискус. Това потвърдиха пред "Труд" от УМБАЛ "Софиямед", където в понеделник вечерта министърпредседателят бе на операционната маса на светилото доц. д-р Антони Георгиев.

Отстраняването на единия от менискусите на дясното коляно се наложило след сериозна травма от футбол, тъй като Борисов вече е късал на същото място хрущяла и е претърпял менисцектомия.

Самият доц. Георгиев коментира, че състоянието на премиера е добро, че операцията не е тежка, но и че травмата е много болезнена. "Има облекчен режим на натоварване, тъй като възстановяването не е мигновено", заяви доц. Георгиев.

Първата операция на Борисов заради скъсан менискус на лявото коляно бе в навечерието на парламентарните избори през 2009-а. През ноември 2013-а подобна интервенция му бе направена на дясно коляно, но 2 години по-късно, през февруари 2015 г. премиерът отново бе на операционната маса заради скъсан менискус на ляво коляно. Предпоследната му операция беше през юни 2017 г.

Вчера Борисов събра част от министрите на проектокабинета на ГЕРБ В болницата. И обяви, че очаква да го изпишат днес. Лидерът на ГЕРБ призна, че го боли от операцията. "Побързо, че конците ми кървят", каза Борисов на своите. Но след това заяви и на тях, и на опозицията: "Куцук-куцук, ама главата ми е здрава!". "Ако нещо щеше да допринесе, да отида в парламента", заяви Борисов. "Ние сме в политиката като Роналдо или Меси", натърти още той.