EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Като лекар пандемията не ме изплаши, но като човек – да. Защото това възпрепятства виждането между нас специалистите по ревматология и нашите пациенти

„Като лекар пандемията не ме изплаши, но като човек – да. Защото това възпрепятства виждането между нас специалистите по ревматология и нашите пациенти. Те се отдръпнаха от страх. Двустранната връзка между лекар и пациент прави успеха на лечението. Длъжни сме да правим каквото трябва пък да става каквото ще". Това коментира за поредния епизод на поредицата Лекари по време на пандемия доц.д-р Любомир Маринчев, началник на отделението по ревматология в УМБАЛ "Софиямед".

 

По-малко прегледи и хоспитализации, влошени пациенти и спрени терапии. Епидемията от коронавирус се отрази негативно върху лечението на ревматологично болните, смятат трима от водещите специалисти у нас. В този епизод на Лекари по време на пандемия ви срещаме с началника на Клиниката по ревматология в УМБАЛ Каспела проф. Анастас Баталов, доц. д-р Симеон Монов от Клиниката по ревматология към УМБАЛ "Св. Иван Рилски" - София и доц. Любомир Маринчев – началник на Клиника по ревматология в УМБАЛ "Софиямед".