EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Сън предопределя съдбата на д-р Иван Йорданов от "Софиямед"

„Най-често при нас идват пациенти със затруднено дишане, полипи, остри абсцеси, туморни заболявания, за съжаление. По-рядко за естетични и козметични процедури, макар че има и такива. Преди няколко месеца никой не идваше, защото хората бяха изплашени от заразата, сега работим при пълен капацитет“, това каза в предаването „Пулс“ по NOVA NEWS д-р Иван Йорданов, началника на клиниката УНГ в болница „Софиямед“.

 

30.1.2021

NOVANEWS, Пулс

 

 

Той сподели, че традицията в неговото семейство се спазва, като характерни са имената Иван и Йордан. Макар че е софиянец, село Макоцево го свързва с най-светлите му спомени, където също продължава стъпките на рода си – поддържа градина, вила, където в събота и неделя се труди и почива.

 

Д-р Йорданов призна, че не е смятал да стане лекар, но един сън го е насочил към медицината. Той е завършил Класическата гимназия и е искал да стане археолог, но в този сън постоянно му се е внушавало, че трябва да стане лекар.

 

Той смята, че е взел правилно решение, дори само за това, че има възможност да помага на хората и на близките си по здравословни проблеми.

Една от страстите на доктора са пътуванията, това го среща с различни места и живи същества, както и с акули, с които е имал интересни преживявания.

 

Другите му хобита са свиренето на китара, също така ските през зимата, ветроходството през лятото, гмуркането, както и конния спорт. Всичко това го откъсва от ежедневието и му дава свобода. Лекарят смята, че си свободен тогава, когато всичко зависи от теб, това получава той от морето.

 

Лекарят сподели, че за първи път видял съпругата си на един залез, написал й стихотворение и й го пратил, първоначално тя не повярвала, че той е авторът на романтичния жест, но оттогава сме над 30 заедно. "Вярно е, че до един мъж трябва да има жена, която да обича, това е другият водещ елемент - любовта", допълни той.

 

Д-р Йорданов не губи време в мечти, защото щом реши да прави нещо, го прави.