EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Доц. Теодор Атанасов: Постигаме прогрес в медицината и повишаваме удовлетвореността и доверието на пациентите ни

На официална церемония в Деня на Българския лекар доц. Теодор Атанасов, д.м., началник на Клиниката по лапароскопска хирургия в УМБАЛ „Софиямед“ бе награден за "Лекар на годината" 2022 в категорията „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ от Българския лекарски съюз.
 
Той бе отличен за въвеждането на иновативни хирургични лапароскопски техники за лапароскопски операции през един кожен разрез (еднопортова хирургия) при остър апендицит, холелитиаза и ингвинални хернии. Доц. Атанасов благодари на Български лекарски съюз за отличието и коментира:
 
„За мен това признание е чест и благодаря на съсловието за него. Благодаря на екипа си, на лечебното заведение, в което работя и на негово ръководство, за осигуряването на възможно най-добрите условия за въвеждане на иновации и нови оперативни техники. Благодаря и на семейството си за разбирането и подкрепата през всичките години. Въпреки трудностите, които са неизбежни при въвеждането на иновативни методи и техники, постигаме прогрес в медицината и повишаваме удовлетвореността и доверието на пациентите ни.“