EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Доц. Антони Георгиев: Над 70% от пациентите ни постъпват в Клиниката ни по повод спортни травми

„70% от пациентите, които постъпват в Клиниката по артроскопска травматология идват по повод на спортни травми. Останалите ни пациенти постъпват след битови травми, стари вече установени проблеми, изискващи корекция в терапията или оперативна намеса. Само до края на днешния ден ще консултираме близо 50 пациенти. Важна част за провеждане на успешното им лечение е навременно им консултиране със специалист, провеждане на образно диагностични изследвания и при необходимост – планирането на оперативното и постоперативното им лечение“. Това коментира доц. д-р Антони Георгиев,д.м., началник на Клиниката по артроскопска травматология в УМБАЛ „Софиямед“.
 
 
Той уточни, че след падането на ограничителните мерки, свързани с пандемията работата на екипа му по повод прием и болнично оперативно лечение на пациенти се е увеличил почти тройно.
 
 
"Само за днешния ден имаме планирани 7 оперативни интервенции, а месечно в клиниката ни за оперативно лечение постъпват над 200 пациенти“, уточнява доц. Георгиев.
 
 
Той съветва при инцидент, свързан с травма на коляно – една от най-честите патологии, които лекуват оперативно в Клиниката, първо пациентите да потърсят консултация със специалист.