EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

В началото на седмицата на гости на АГ и неонатологично отделение УМБАЛ "Софиямед"

Понеделник е сред един от най-натоварените дни за всички медицински структури в лечебното заведение, тъй като освен спешен непрекъснат прием в тях се осъществява и планов такъв.
 
Днес "гостуваме" на Отделенията, където екипите ни помагат Новия живот да се роди и полагат грижа за най-малките пациенти на болницата и техните майки – Акушерство и гинекология и Неонатология.
 
 
„Само за днес очакваме 3 бременни да родят чрез планирано по медицински причини оперативно родоразрешение, както и 2 нормално. Натовареността ни е голяма, но се стремим всяка пациентка да получи нужното внимание, медицинска грижа и не на последно място кураж, надежда, че всичко ще премине успешно, и усмивка“, коментира старшата акушерка на Отделението по АГ Нели Филипова.
 
 
Денят за екипа от неонатологични акушерки и лекари неонатолози също започва динамично.
„В момента в сектора ни за физиологични грижи имаме 4 бебенца, а в интензивния 1. Днес очакваме да се родят още няколко бебенца, така че сме мотивирани, че денят въпреки динамиката ще бъде позитивен, както е всеки път, в който посрещаме Новия живот“, коментира Катя Стоянова, старша неонатологична акушерка на Отделението по неонатология. Тя допълва, че за тях освен грижата за бебенцата е много важно провеждането на „обучение“ на майките още в първите часове след раждането за ранно поставяне на гърда за кърмене, както и за пълноценни грижи за новороденото още от родилния дом.
 
 
Лечебното заведение и екипа на Отделението по неонатология предлага специализиран пакет за „Следродилна грижа у дома“, включващ 3 домашни посещения от неонатологична акушерка след изписването, с продължителност от 1 час и възможност за консултация по телефон с неонатолог при нужда.

Повече за услугата вижте тук:https://bit.ly/3ZzMK7W
 
A ние желаем на целия екип на болница и ДКЦ „Софиямед“ успешна нова седмица. На нашите пациенти – спокоен престои на територията на целия медицински комплекс.