EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Д-р Георгиева: Най-голямото удовлетворение е да изпишем пациента здрав

С включване на живо от „Софиямед“ предаването „Социална мрежа“ на NOVA NEWS показа една от коледните елхи, на територията БЛОК2 на лечебното заведение, обсипани с писма на благодарност от изписани пациенти от COVID-19 отделението.

 

NOVA NEWS

7.12.2021


-Как се чувствате с тези благодарности, изписани на тази елха?

 

На мен и на целия персонал от COVID-19  отделението, което работи вече близо две години, тези благодарности ни въздействат изключително емоционално, сподели д-р Ценка Георгиева, началник на отделението за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в „Софиямед“.

„Това е най-голямото удовлетворение, след като изпишем пациента здрав и той ни благодари по този начин. Не ни интересуват другите материални неща, радваме се когато видим в очите на пациента неговата благодарност,“ допълва началникът на отделението.


-Идвало ли ви е да се откажете, предвид напрежението в COVID-19  отделението и огромния брой пациенти?

 

„Изключително напрежение беше през тези две години, но с тези млади хора успяхме да съхраним нашата емоция и всеки ден да гледаме напред, защото за нас най-голямото удовлетворение е когато пациентите излизат здрави, доволни и благодарни. Умората е на заден план. Наистина сме изморени, но това не е най-важното. Важното е да помагаме“, обобщи д-р Георгиева, посочвайки и стоящите до нея млади лекари д-р Лилия Цветкашка и д-р Теодор Теофилов.


Какво ще кажете на хората, как да се пазят?

 

„Първият ми призив към всички е „Ваксинирайте се!“ Защото когато пациенти дойдат в болницата неваксинирани, последната вълна протича тежко. При ваксинираните обаче протича по-леко. Досега не сме имали ваксиниран човек, който да е починал,“ заяви д-р Георгиева.