EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

Д-р Людмил Върляков: ние сме специалистите, които най-често се „срещат“ очи в очи със смъртта

„Често казваме, че ние сме специалистите, които най-често се „срещат“ очи в очи със смъртта, тъй като пациентите, настанени в Реанимация са именно между живота и смъртта. За това специалността ни е от най-тежките и най-стресовите. Но и удовлетворението е голямо“. Това коментира д-р Людмил Върляков, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Софиямед“. Той уточнява, че това е една от най-натоварените структури в цялото лечебно заведение. В Отделението се осъществява 24 часа високоспециализирана, консултативна, стационарна, планова и спешна медицинска дейност, извършвана от специалисти по анестезиология и интензивно лечение.

 

„Нашата структура обезпечава дейността по анестезиология на всички операционни зали в лечебното заведение –освен тези в централния хирургичен блок, всички хирургични, ендоскопски, интервенционални и останалите по вътрешни болести“, казва анестезиологът.

 

В момента в Отделението има 2-ма млади колеги – специализанти, които през следващите 4 години ще проведат специализираното си обучение в структурата, а след това се надяваме да останат част от екипа на болницата.