EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

„Софиямед“ празнува 10г. с изложба

С изложба с всички първо родени деца през всяка година в болницата и поздравите на известни в публичното пространство личности, отбелязва утре-9 май, 10 години от създаването си Университетски медицински комплекс „Софиямед“.

 

На специално стилизирани пана в централното фоайе на лечебното заведение на адрес: бул. „Г.М.Димитров“ 16 посетителите на медицинския комплекс могат да видят лицата на първото родено в болницата бебе през 2012г. заедно с медицинските екипи от Отделенията по акушерство и гинекология и неонатология, както и всички останали деца, родени първи в съответните години от създаването на болницата до 2022г.

 

Част от изложбата са и пана с поздрави на известни в публичното пространство българи, избрали да честитят празника на „Софиямед“ и работещите там медици. Сред тях са Пловдивският Митрополит Николай, който е Председател на болничното настоятелство на лечебните заведения от групата на „Булфарма“, шампионите по бокс братята Кубрат и Тервел Пулеви, журналистът от bTV Петя Дикова и нейната половинка -поетът и рекламист Илиян Любомиров, едни от най-успешните тв продуценти Иван и Андрей, полярният изследовател проф. Христо Пимпирев, театралната и филмова легенда Латинка Петрова, кулинарният гуру Ути Бъчваров, футболният отбор на Лудогорец, трупата на Народния театър „Иван Вазов“, членовете на Българската федерация по тенис и др.

 

Мотото на тазгодишната кампания по отбелязването на празника на „Софиямед“ е „В услуга на здравето и в името на Живота“. То обединява слоугъна на лечебното заведение „В услуга на здравето“ и празника на новия живот след пандемията, обясниха от лечебното заведение.

 

„Благодаря ви, че 10 години сме рамо до рамо в услуга на здравето и в името на живота на нашите пациенти“, казва д-р Йордан Пелев, управител на лечебното заведение, в специален поздравителен адрес до служителите си. Той поздравява и всички партньори, приятели и най-вече пациентите на медицинския комплекс за тяхното доверие и дългогодишна подкрепа.

 

По традиция, както винаги досега, в името на здравето на пациентите „Софиямед“ отбелязва празника и с кампания от безплатни прегледи от водещите си специалисти по 10 медицински направления.

 

За 10г. от създаването си медицинският комплекс днес има функциониращи 24 болнични отделения, центрове по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия, херния, роботизирана хирургия.  По време на пандемията от ковид лечебното заведение бе сред водещите в страната, които посрещна няколкото вълни от заболели, а Лабораториите на двете ДКЦ-та предложиха на пациентите иновативни тестове като експресен PCR тест с резултат до 30 мин и бърз- с резултат до час, специализирани пакети за диагностика за ковид в специализирани целодневни ковид кабинети.

 

 „Софиямед“ се превърна в един от водещите медицински комплекси в страната, предлагащ съвременни условия за провеждане на лечение в доболничната и болничната помощ, благодарение на водещите си специалисти по различни медицински направления, модерната материална база и съвременна апаратура.

 

Снимки с паната ни вижте на официалната ни фейсбук страница: https://www.facebook.com/MbalSofiamed