EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

„Софиямед“ и Фондация „Една от 8“ с информационен стелаж „Близо до теб“ в подкрепа на жени с рак на гърдата

Вече 9 години фондация „Една от 8“ развива своята програма „Близо до теб“ за практическа подкрепа на жени с диагноза рака на гърдата. От 2021г.  програмата се осъществява и в редица болници в страната. Щастливи сме да съобщим, че медицински комплекс „Софиямед“ се включва като партньор и позиционира специално изработен стелаж с информационни брошури на теми важни за пациентите пред Отделението по медицинска онкология в лечебното заведение и дневния му стационар.

 

До момента Фондацията има издадени 14 информационни брошури за пациенти с онкологични заболявания и в частност жените с рак на гърдата, които им помагат да разберат диагнозата, да се справят със страничните ефекти на лечението и да продължат живота си пълноценно.

 

На стелажа на „Една от 8“ „Близо до теб“ в УМБАЛ „Софиямед“ дамите с диагноза ще намерят информационни брошури с полезна информация като:

-упражнения за раздвижване след операция при рак на гърдата

-наръчник за правилно хранене

-ръководство относно епикризата и хистологичното изследване при рак на гърдата

-специализирани брошури, даващи подробна информация за това какво е лимфедем и химиотерапия

-информационни материали за цялостната дейност в подкрепа на жените с диагноза „Рак“ на фондация „Една от 8“.

 

Радваме се, че можем да сме част от усилията на Фондацията за по-добрата информираност на пациентките относно методите за диагностика и лечение на рака на гърдата, тъй като всеки ден нашите специалисти чрез своята работа, безплатни скринингови кампании и дейност оказват подкрепа на дамите, засегнати от тази диагноза. Щастливи сме, че заедно с „Една от 8“ можем да помогнем и на дамите, които вече са с поставена диагноза, за да се ориентират по пътя на пациента.