EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

"СОФИЯМЕД" разкрива Център по колопроктология

в.Стандарт 

01.09.2023г.

 

Специализиран Център по колопроктология, за съвременна диагностика на различни заболявания на дебелото черво и ректума, както и приложение на ефективни методи за тяхното съвременно лечение и профилактика, вече функционира в медицински комплекс "Софиямед".

 

Той разполага с висококвалифициран екип от медицински специалисти с дългогодишна експертиза в областта на диагностиката и съвременните методи на лечение на аноректалните заболявания.

 

В центъра функционира иновативната за България платформа THD ProctoStation, произведена през 2023г., която позволява извършването на множество аноректални прегледи и електрохирургични процедури, благодарение на специален софтуер и модули. Системата дава възможност за провеждането на трансанален и ендоанален ултразвук, аноректална манометрия, аноскопия с висока разделителна способност, за диагностика на аноректални злокачествени и доброкачествени заболявания като аноректален рак, перианална и анална фистули, анални фисури, анални брадавици, хемороиди, перианален абсцес. Системата е на фирма "ИП Медикал" - ексклузивен представител на THD S.p.A. - Италиански производител специализиран в разработването и производството на комплексни решения за профилактика, диагностика и лечение на заболяванията срещани в пери-аналната област.

 

"УМБАЛ "Софиямед" винаги е предлагала на своите пациенти правилните, точни и най-съвременни методи за диагностиката и лечението на техните здравословни проблеми и заболявания. За първи път в България, именно в медицински комплекс "Софиямед" се предлага медицинска апаратура от най-ново поколение предназначена за диагностика и лечение на аналната област. Системата THD ProctoStation съчетава уникалната възможност за цялостно визуално и ехографско обследване на аноректалната област, както и точно диагностициране на проблеми свързани с акта на дефекация (запек или инконтиненция) чрез манометрия. Специалният софтуер и различните налични модули събрани в платформата "А11 in One" (всичко в едно) позволяват извършването и записването едномоментно при един амбулаторен (без прием в болница) аноректален преглед на различни отклонения и заболявания в областта, а също така и провеждане на електрохирургична процедура", коментира д-р Бисер Петров, ръководител на Центъра, дългогодишен колопроктолог, хирург и началник на Операционния блок в УМБАЛ "Софиямед".

 

Специалистът обяснява, че посредством опита на екипа му и съвременната апаратура, с която разполага Центъра, на пациентите се предлага едновременно провеждане на пълната гама изследвания за диагностика на аноректални проблеми. Те се извършват в амбулаторни условия (не се налага прием в болница), при определена последователност без загуба на време за местене в различни помещения, или смяна на апаратура. Това създава комфорт както за пациента, така и за специалистите.

 

Екипът на Центъра по колопроктология е съставен от д-р Петров, д-р Гюнер Хаджиев и д-р Николай Спасов. Д-р Петров преглежда пациенти в  ДКЦ "Софиямед" - БЛОК1 (бул. "Г.М.Димитров" 16), а д-р Хаджиев в ДКЦ "Софиямед" - Люлин (ж.к. Люлин 7, бул. "Джавахарлал Неру" 23). След насочване от тях, пациентите могат да се обърнат към д-р Николай Спасов.

 

Час за преглед може да се запише на тел. 02 465 00 00 / 0895 555 444 (ДКЦ "Софиямед"-БЛОК1), 02 465 00 03 (ДКЦ "Софиямед" - Люлин), както и през системата на Superdoc.bg.

 

Повече информация за Центъра вижте на www.hospitalsofiamed.bg