EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

"Софиямед" с коледни елхи, украсени с писма от излекувани пациенти от ковид

И други тематични коледни дръвчета засияха в медицинския комплекс

Телеграф  стр. 11  

4.12.2021

 

Специални тематично украсени Коледни елхи на Благодарността засияха в фоайетата на централния БЛOК1 на УМБАЛ "Софиямед" и БЛОК2, в който се намира COVID-19 отделението на лечебното заведение, съобщиха оттам. На техните клони са закачени над 50 писма от пациенти, желаещи да изразят благодарността си и пожеланията си към екипите на болницата, помотали им през 2021 г. По-голямата част от тях са адресирани към екипа на COVID-19 отделението, тъй като и настоящата година отново премина под знака на световната пандемия.

"Някои от пациентите ни бяха написали пожеланията си към екипа ни на гърба на рецепти, в картички или просто на бял лист. Повечето бяха подписани освен с името на пациента, но и с номера на стаята, в която се е лекувал", коментира екипът на COVID-19 отделението в "Софиямед".

 

Пожеланията от пациентите, закачени на елхите са стилизирани в специално разработен дизайн, напомнящ свитък - грамота в състарен стил с идеята, че Благодарността е дадена дума, и е вечна, както и ангажиментът на лекарите и медицински работници да се грижат за здравето на пациентите си, независимо от всичко!

 

Коледните елхи на Благодарността са част от проекта Елхи на Надеждата в лечебното заведение. Коледното бебешко дърво, Дървото на бъдещето и Дървото на радостта също озариха фоайетата на отделенията по Неонатология, Акушерство и гинекология и Детски болести, за да дадат надежда и светлина в душите както на медицинския персонал в болницата, които по време на всички празници ще са на местата си в името на живота, така и на малките и големи пациенти, и техните близки.

 

"Инициирахме първия си проект от серията специални елхи на Надеждата в болница "Софиямед" преди 3 години когато създадохме Коледното бебешко дърво пред Неонатологично отделение, където обикновено се състои изписването на новородените. Идеята бе да покажем върху него всички най-необходими принадлежности за отглеждане на бебето у дома. Клоните му украсихме с биберони залъгалки, памперси, бебешки шишета, чорапки, шапчици, гребенчета, обувчици, дрънкалки, лъжички за захранване, играчки и др., всички осигурени -от нашите партньори, от които родителите могат да си вземат като подарък при изписването. Част от проекта ни за 2-ра поредна година са и дръвчетата на Радостта пред Отделението по Детски болести, украсено с рисунки на деца и плюшени играчки, подарък за тях, както и пред АГ отделението - на Бъдещето, украсено с "мечтата" на всяка една майка за лека бременност, бързо раждане и идване на така чаканото й бебенце- чрез ехографски снимки, които получихме от наши пациентки от ДКЦ и УМБАЛ "Софиямед". В тази трудна година решихме да зарадваме колегите си и пациентите с още специални елхи, тези на Благодарността, украсени с благодарствени писма на пациенти, които сме получили през годината", коментира екипът на болницата, разработил проекта.

 

"Софиямед" желае светли Коледни и новогодишни празници на целия си персонал, всички пациенти и приятели.