EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

4 години на своя пост в името на здравето на децата на България!

Днес своя официален 4-ти рожден ден отпразнува екипът на Отделението по Детски болести на УМБАЛ "Софиямед".
 
Със специална тематична торта, сладки с рисунки на деца, лекували се в Отделението и празнична украса, ръководството и екипът му отбеляза 4г. от откриването на педиатричната структура в лечебнонто заведение и 1г. от изместването й в новия й дом в База 3 на УМБАЛ "Софиямед" в Люлин.
 
Празника, екипът ни посрещна и в присъствието на свои малки и пораснали пациенти на Отделението и техните родители, които не пропуснаха да поздравят медицинските ни специалисти по случай годишнината.Сред тях бяха и наши колеги-изявени медицински специалисти, партьори и приятели.
 
Д-р Борислав Ганев, първият началник на Отделението от 2017г. пожела много професионални успехи на колеги си, с които продължава да работи като консултант по детска кардиология.
 
Специален гост на празника беше и 4 годишната Никол, майка й Анелия и баща й Николай, които споделиха, че само благодарение на високопрофесионалната помощ на педиатрите ни, както и на тяхното отношение Никол е преодоляла болестта много бързо.
 
Никол разряза и празничната торта, а екипът ни й пожела мечтата й да стане детски лекар да се сбъдне, за да работи в Детското отделение на Софиямед.
 
"Уважаеми колеги, продължавайте все така всеотдайно да се грижите за своите малки и по-големи пациенти. Децата на България и тяхното здраве са от първостепенна важност за нашето общество. Пожелавам Ви да сте все така мотивирани в работата си и заедно да надграждаме и доразвиваме Отделението по Детски болести на УМБАЛ „Софиямед“, както и вашите академични постижения, в името на детското здраве! Вие сте една от последните, но не и по важност, разкрити структури в лечебното заведение. Като най-млад член на голямото семейство на УМБАЛ „Софиямед“ Вашето развитие поставя пред нас и най-много надежди за развитие на Отделение, предлагащо на българските родители най-модерните методи на лечение за техните деца, при възможно най-добрите материални условия", коментира по време на събитието, както и в специален поздравителен адрес до екипа на Детско отделение д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ "Софиямед".
 
От своя страна д-р Надежда Римпова, началник на Детско отделение благодари на всички родители за доверието през годините и пожела на тях и децата им много здраве.
 
"Радваме се,че броят на родителите, които търсят помощта на Отделението ни и неговите специалисти непрекъснато се увеличава. Това е най-високата оценка за нашата работа", каза тя.