EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

409-те добри сърца!

Справочникът с лекарите и как да се свържете с тях е вече в павилионите
24 часа  стр. 16  

 

С номинациите си читателите на "24 часа" включиха рекордно много лекари в новото издание на книгата "Лекарите, на които вярваме" - тя съдържа 409 имена на отлични професионалисти с човечно отношение към пациентите. За първи път бяха номинирани и зъболекари.

Призовете "документ" за доверието лекарите получиха на тържествена церемония, която по традиция се проведе в пленарната зала на Народното събрание в присъствието на председателя на парламента Димитър Главчев, зам.-председателя д-р Нигяр Джафер, председателя на здравната комисия д-р Даниела Дариткова, министъра на здравеопазването проф. Николай Петров, депутати, представители на съсловни организации, представители на фармацевтични компании, директори на болници.

Новият справочник "Лекарите, на които вярваме" с имената на отличените от читателите лекари и как да се свържете с тях може да бъде намерен в добрите павилиони за вестници и големите книжарници.

***

Текстове под снимка

Издателят на "24 часа" Венелина Гочева съобщава на министър Николай Петров резултатите от анкетата сред читателите на вестника за проблемите в здравеопазването, а той отговори какви са намеренията на екипа му по всеки от тях.

Началникът на отделението по урология в VM-БАЛ "Софиямед" д-р Иван Велев се снима за спомен с приза.

Общопрактикуващият лекар Венцислав Венков е педиатър, хомеопат, шуслеров терапевт, с много признателни пациенти.

Проф. Иво Кременски е най-опитният генетик на България. Благодарение на съветите му хиляди семейства имат здрави деца.

Безброй българи с тумори са търсили хистологичната експертиза на доц. Ангел Милев от националната онкология.

Началникът на Клиниката по урология на Александровска болница проф. Борис Богов е заслужил доверието на много пациенти.

За първи път сред номинираните лекари има и микробиолози. Сред тях е директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев - крайният вляво.

Чл.-кор. проф. Григор Горчев е номиниран във всички издания на инициативата от самото й начало.

Представители на фармацевтичните компании аплодираха връчването на призовете на отличените лекари.

Проф. Асен Балтов, директор на "Пирогов", е и изтъкнат ортопед-травматолог.

Проф. Георги Михайлов, който вече е депутат, бе номиниран още в началото на годината от пациентите си като добър хематолог. Вляво от него е председателят на здравната комисия в НС д-р Даниела Дариткова, а от другата му страна - зам.-председателя на НС д-р Нигяр Джафер.

Залата стана на крака да приветства най-възрастния практикуващ лекар у нас - 95-годишния микробиолог д-р Йордан Танев, когато получаваше приза си.

Председателят на парламента Димитър Главчев и министърът на здравеопазването проф. Николай Петров символично връчиха призовете на проф. Венцислав Мутафчийски от ВМА (между тях) и още 7 номинирани лекари: от ляво на дясно - д-р Весел Кантарджиев (ВМА), доц. Валерия Хаджийска и проф. Борис Богов (Александровска болница), доц. Христо Шивачев и д-р Златин Пенев ("Пирогов"), д-р Деница Пенева -стоматолог от Велико Търново, и 95-годишният д-р Иордан Тенев.

Доц. Бинка Попова е известна с реплантациите и реконструктивните микро-съдови операции, чието начало в България поставя.

Д-р Методи Янков, харесван от пациентите си акушер-гинеколог и директор на МБАЛ "Сердика", разглежда книгата справочник с номинираните лекари, сред които е и той.

Читателите имат доверие на проф. Любомир Спасов, национален консултант по трансплантология и директор на болница "Лозенец".