EN
Back to top hospitalsofiamed.bg

ЦЕНТЪР ЗА РОБОТИЗИРАНА ХИРУРГИЯ "СОФИЯМЕД" *УРОЛОГИЯ*

Център за роботизирана хирургия | КОРЕМНА ХИРУРГИЯ | ГРЪДНА ХИРУРГИЯ | ГИНЕКОЛОГИЯ | УРОЛОГИЯ |


ЦЕНТЪР ЗА РОБОТИЗИРАНА ХИРУРГИЯ "СОФИЯМЕД" *УРОЛОГИЯ* ЦЕНТЪР ЗА РОБОТИЗИРАНА ХИРУРГИЯ "СОФИЯМЕД" *УРОЛОГИЯ* ЦЕНТЪР ЗА РОБОТИЗИРАНА ХИРУРГИЯ "СОФИЯМЕД" *УРОЛОГИЯ*
ЦЕНТЪР ЗА РОБОТИЗИРАНА ХИРУРГИЯ "СОФИЯМЕД" *УРОЛОГИЯ*

Урологична роботизирана хирургия се практикува с успех при рак на простатата, пикочния мехур или бъбрека с отлични резултати като прецизност, безопасност за пациента, изключително бързо възстановяване и намаляване на усложненията до минимум.   

 

Специалността по урология обхваща заболявания на мъжката и женската пикочна система и мъжката репродуктивна система. В случай на рак, нарушено качество на живот, или когато лекарствата не облекчават симптомите на заболяването, вашия уролог може да предложи операция. В миналото хирурзите правеха големи разрези в кожата и мускулите, за да могат директно да виждат и да работят върху засегнатата област. Днес лекарите все още извършват отворена хирургия, но могат да извършват и много урологични процедури, използвайки минимално инвазивна лапароскопска или роботизирана хирургия. И двете минимално инвазивни хирургични опции изискват един или няколко малки разреза, които лекарите използват за поставяне на хирургично оборудване и камера за гледане.

 

Хирургичната система "Da Vinci" усъвършенства предимствата на лапароскопската хирургия и позволява на хирурзите да извършват по-прецизна операция от конвенционалната Хирургия. Тя предлага няколко предимства пред конвенционалната отворена хирургия, включително: по-добри клинични резултати - намаляване на риска от инконтиненция и еректилна дисфункция; значително по-малко болка, по-малко загуба на кръв, по-малък риск от инфекция, по-малко белези, по-кратък болничен престой, по-бързо време за възстановяване..

 

Роботизирани урологични процедури, които се извършват в центъра в УМБАЛ "Софиямед":

-Простатектомия (хирургия на простатата)

-Частична и тотална нефректомия (бъбречна хирургия)

-Пиелопластика

-Отстраняване на кисти на бъбрека

-Цистектомия (операция на пикочния мехур)

-Уретерална имплантация 

 

ЕКИП:

В УМБАЛ „Софиямед“ с робот Да Винчи в област „Урология“ интервенции се извършват от:

проф. д-р Калоян Давидов, д.м., началник на Клиника по урология

д-р Иван Велев, началник на Отделение по урология

д-р Симеон Тимов 

д-р Даниел Гайдаров

 

*Част от роботизираните оперативни интервенции при злокачествени заболявания се поемат от НЗОК! 


ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед” - БЛОК 1

02 465 00 00

ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед” - БЛОК 2

02 465 00 02

ДКЦ и УМБАЛ "Софиямед" - Люлин

02 465 0003

СПЕШНА ПОМОЩ

+359 890 123 150